Magazin

OMS avertizează populația de pandemiile mai grave care pot veni

„Este un semnal de alarmă. Această pandemie a fost foarte severă. S-a răspândit în întreaga lume foarte rapid și a atins fiecare colț al planetei, dar acest lucru nu înseamnă în mod necesar ce este mai rău”, a spus Michael Ryan, responsabilul OMS însărcinat cu situațiile de urgență.

„Virusul se transmite foarte ușor și ucide oamenii. Trebuie să ne pregătim pentru viitor la ceva ce ar putea fi și mai rău”, a spus doctorul Ryan, precizând însă că rata sa de mortalitate este relativ scăzută în raport cu alte maladii emergente.

La rândul său, Bruce Aylward, consilier OMS, a afirmat și el că în ciuda realizărilor științifice în lupta împotriva COVID-19, inclusiv crearea de vaccinuri eficiente în timp-record, lumea este departe de a fi pregătită pentru a lupta cu viitoare pandemii. „Suntem în al doilea și al treilea val al acestui virus și încă nu suntem capabili să le gestionăm”, a spus Bruce Aylward, într-o conferință de presă. Până marți, au fost raportate peste 81.680.000 de cazuri de coronavirus în întreaga lume și 1.781.776 de decese asociate COVID-19, conform site-ului worldometers.info.

Sursă text: libertatea.ro

Sursă foto: medijobs.ro

Back to top button