Știrile 60m.RO

Odată cu Ciolacu, baronii PSD revin la putere în funcții cheie: Valeriu Zgonea va fi reșapat

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea (PSD), este susținut de partid pentru a prelua funcția de președinte al ANCOM. Valeriu Zgonea a fost scos din jocul politic de un dosar al DNA, în care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în primă instanță. La recurs, Zgonea a obținut achitarea.

Pentru funcția de șef al ANCOM candidează Valeriu Zgonea (PSD) și Mihai Eftimie (USR).

Potrivit unei decizii a Birourilor Permanente, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va fi numit de Parlament într-o şedinţă comună programată pe 9 mai. Termenul limită pentru deunerea candidaturilor este astăzi.

Iniţial, candidaturile pentru preşedinţia ANCOM trebuiau depuse până pe 28 aprilie, dar conducerea Parlamentului a prelungit acest termen până astăzi.

Mandatul actualului şef al ANCOM, Vlad Stoica, va expira pe 11 mai.

Zgonea, condamnat și apoi achitat – justiția statului eșuat

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, a fost achitat în dosarul în care era acuzat de trafic de influență – acuzația DNA era că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier județean în Buzău într-o funcție publică importantă. Iniţial, instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti – îl condamnase, în februarie 2020, pe Valeriu Zgonea la trei ani de închisoare cu executare, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a admis, vineri, apelul şi a dispus achitarea lui, decizia fiind definitivă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button