Știrile 60m.RO

O fostă directoare din Biblioteca Centrală Universitară, cercetată timp de 8 ani, scapă de anchetă. Procurorii au stabilit că „nu există probe că a săvârșit infracțiunile”

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a clasat ancheta de delapidare și fals intelectual deschisă pe numele unei foste directoare economice a Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), Ileana Verdeș, pe motiv că „nu există probe că a săvârșit infracțiunile”.

Concluzia procurorilor a venit după 8 ani de cercetări. În această perioadă, de investigații s-au ocupat, succesiv, patru procurori. Numai realizarea expertizei contabile dispuse în dosar a durat doi ani.

Acum pensionară,  Verdeș fusese pusă sub învinuire în 2012 pentru că nu ar fi înregistrat corect chitanțele aferente taxelor de bibliotecă de la bibliotecile din subordine, iar în acest fel ar fi provocat o pagubă de 500 000 de lei.

Avocatul Ilenei Verdeș, Bogdan Cimbru, a declarat faptul că soluția este una corectă, dar nu constituie și o reparație morală pentru cei 8 ani de cercetare penală.

Back to top button