Economie

O companie românească vrea să producă transportoare blindate la Brăila

Uzinsider, un grup din industria grea, a anunțat la emisiunea ZF Live că vrea să producă de la zero transportoare blindate la Brăila pentru Armata României.

Grupul din industria grea Uzin­sider este gata să producă transpor­toa­re blindate amfibii la Brăila, a spus Costică Mustaţă, managing di­rector al grupului Uzinsider, la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business Services. Compania are tot ce este necesar pentru producerea acestor maşini, pentru că în prezent produce la Promex Brăila excava­toare personalizate, care costă între 130.000 şi 500.000 de euro.

„Grupul Uzinsider a semnat deja cu Romarm, respectiv cu Uzina Au­tomecanică Moreni, o înţelegere ast­fel încât împreună să putem realiza transportoare blindate. Diferenţa din­tre un excavator şi un transportor blindat nu este foarte mare, sunt pro­duse similare. Ca atare, noi deţinând know-how, tehnologie, forţa de mun­că şi echipamentele necesare, îm­preu­nă cu cei care deţin proprietatea intelectuală a acestor echipamente, putem realiza în ţară acest produs. Noi putem produce transportoare amfibii“, a spus Costică Mustaţă la ZF Live.

Grupul are în acest moment 1.200 de angajaţi şi afaceri anuale de peste 70 mil. euro. Costică Mustaţă a mai spus că, din momentul în care s-ar semna contractul, ar putea livra primul transportor blindat produs la Brăila în 7-8 luni, pentru că blindajul ajunge în ţară în cam tot atâta timp.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button