O cameră ascunsă a surprins un tigru într-o ipostază uimitoare. Fotografia a câștigat un premiu important

Pentru a surprinde o imagine cu una din cele mai rare creaturi de pe pământ, trebuie să fii incredibil de priceput și, mai presus de orice, norocos.

Serghei Gorshkov este și talentat, dar și foarte norocos, iar asta se vede în imaginea uimitoare cu tigru siberian din pădurile din Extremul Orient al Rusiei. Imaginea tocmai i-a adus titlul „Wildlife Photographer of the Year”, relatează BBC News.

Femela tigru este surprinsă, în Parcul Național Leopard, îmbrățișând un copac și frecându-se de scoarța lui pentru a-și lăsa mirosul și în acest fel să-și marcheze teritoriul.

„Luminile, culorile, textura – este ca o pictură în ulei”, spune președintele juriului WPY, Roz Kidman-Cox.

Pare că tigrul face parte din pădure. Coada se amestecă cu rădăcinile copacului. Cele două sunt una”, a mai declarat Kidman-Cox pentru BBC News.

Imaginea e cu atât mai spectaculoasă cu cât ea a fost surprinsă de o cameră ascunsă. Echipamentul a fost instalat în pădure și programat să se declanșeze automat când simte mișcare.

Sergey voia să pozeze un tigru, însă nu s-a așteptat la o asemenea imagine.

Tigrii din estul Rusiei au fost vânați până aproape de extincție, iar cel din fotografie se numără printre cele câteva sute de exemplare care mai există.

Ducesa de Cambridge a fost cea care a anunțat că Sergey a câștigat marele premiu în cadrul unui eveniment online organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Sursa: Digi 24

 • Claudiu Târziu (AUR): Niciun politician din Rep. Moldova nu a luptat pentru cetățeni. Doar România
  Duminică au loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova, iar multă își pune speranțele într-un candidat sau altul. Aceasta abordare este una greșită pentru că oricine va fi ales, nu va putea rezolva nimic și nu va fi decât un instrument al unor grupuri de interese. Va face același joc al Rusiei pe care îl fac
 • Judecătorii au decis: nu se poate pune egal între AUR și PRO ROMÂNIA, UDMR, USR
  Curtea de Apel Prahova a încălcat dreptul constituțional al candidatului Nicolae Voiculeț de a candida la funcția de senator pe circumscripția PRAHOVA. Două instanțe de judecată au decis că AUR este altfel, așa că justiția pentru AUR va fi ciumă în timp ce pentru PRO ROMÂNIA(noul PSD), USR și UDMR va fi mumă. Pe aceeași
 • AUR a mai câștigat o luptă! Va avea doi consilieri la Deva
  AUR a reușit să câștige la alegerile locale din DEVA două locuri de consilieri locali, asta în ciuda furtului de voturi practicat. Tiberiu Bârstan și Ana Maria Gavrilă ar fi trebui să ajungă consilieri locali și să reprezinte interesele patrioților din zonă. Dar administrația coruptă locală avea alte planuri și abuzând de funcție a încercat
 • Cinci ani de la Colectiv și totul este la fel
  Au trecut degeaba 5 ani de la Colectiv.Aceeași oameni care atunci conduceau România o fac și astăzi.Spitalele sunt în continuarea surse de infecție și nu de tratare, nici un centru de arși nu a fost construit până astă. La 5 ani de la Colectiv românii își plâng morții pentru că justiția nu le-a făcut dreptate.
 • Nicolae Voiculeț: justiția aservită nu lasă românii adevărați să candideze
  Sistemul corupt și justiția selectivă asertivă încearcă blocarea candidaturii lui Nicolae Voiculeț la Senatul României și a listelor AUR din Prahova. „Am ales să lupt pentru credința noastră în Dumnezeu și să-l mărturisesc pe Hristos! Am decis să fiu alături de toți românii batjocoriți de un sistem care a înrobit și a vândut țara, dar
%d blogeri au apreciat: