Opinii

Mihai Mărgineanu, despre scandalul BlueAir: WizzAir își freacă mâinile de bucurie că statul român l-a scapat de concurență. Și voi vreți să nu râdă lumea de noi?

Mihai Mărgineanu, care este și pilot cu brevet, și-a exprimat părerea vizavi de situația în care se află BlueAir și deciziile din ultimele zile care au afectat zeci de mii de pasageri.

Artistul a sărit în apărarea BlueAir și a explicat că lovitura dată de statul român, prin amenzile de aproape două milioane de euro, a fost „mai rău decât un faliment anunțat”.

Sute de pasageri au rămas pe drumuri, cu banii luați și cu vacanțele distruse, după ce toate zborurile companiei aeriene în România au fost suspendate. BlueAir s-a trezit cu toate conturile blocate de Administrația pentru Fondul de Mediu din cauza unei datorii de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM.

„Aviatia este un domeniu strategic al fiecarei tari. Aviatia este un domeniu, strict procedurat și la fel de strict controlat și securizat. Prima regula în aviație, doamnelor și domnilor este : Safety first!

Nu poate sa vina un „baiete” , functionar de-o viata care controloeaza gogoserii si shaormarii, chiar daca este mare director de agentie de Stat, sa controleze cea mai mare companie aviatica a tarii respective, pentru ca nu este in stare sa inteleaga ce se intampla acolo. Si nu pentru ca ar fi , Doamne fereste!, vreun prost, ci pentru ca nu are habar de aviatie, cod aerian, legile aerului, IATA sau ICAO, EASA sau FAA sau … pe dracu’ sa ma ia, ca sunt multe rau de tot.

Controlul ANPC la „gogoseria” BlueAir a facut mai mult rau decat un faliment anuntat. Control care nu a adus nicio schimbare in bine in viata pasagerilor (chiar dimpotriva!) dar a facut ca aceasta companie Stategica a Romaniei – pentru ca , vreti nu vreti, BleuAir este mai strategica pentru Romania decat chioscul de aviatie numit generic si „Tarom” – sa sufere iremediabil niste pierderi colosale de imagine si bani. De la acest control, agentia europeana care supervizeaza si intermediaza vanzarea de bilete retine 10% din costul fiecarui bilet vandut de BlueAir . pentru safety! .

Dupa aia vine Agentia de Mediu care vrea 5 milioane de euro si popreste conturile pentru certificate de emisii de carbon . Dar ce face Agentia de Mediu cu acesti bani? Scoate carbonul din atmosfera? Nu!

Plateste salariile contopistilor ei care pun frane Economiei private din Romania.

Fara sa mai spunem ca WizzAir ( pe care il respect, dealtfel !) isi freaca mainele de bucurie ca Statul Roman l-a scapat de concurenta acerba pe care o are chiar in Romania si chiar cu o companie romaneasca ….. Noaptea mintii! Si voi vreti sa nu rada lumea de noi ?

As face o radiografie BleuAir cu tot ce inseamna el ca personal, increderea de care se bucura la Boeing sau la asiguratorii internationali, numarul record de specialisti interni, numarul record de aeronave MAX ( Boeing MAX e cea mai ciumega aeronava la momentul asta) , pilotii si doctori in motoare cu reactie Rolls-Royce.

Dar cred ca nu intereseaza pe nimeni, mai ales ca, pe modelul rusesc, oamenii de calitate din Romania trebuie sa moara sau sa fie bagati in puscarii. Daca Blue Air trebuie sa schimbe ceva repede aceasta este sefia departamentului comercial unde are niste probleme cu atitudinea in fata pasagerilor. Si atat ! Restul vine de la sine”, a declarat Mihai Mărgineanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button