Marius Lulea(AUR): Avem o mare problemă de securitate națională de natură alimentară

Distribuie acest articol!

Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, propune o strategie națională privind siguranța alimentară în contextul economiei de piață a secolului 21, deoarece România are un deficit major în privința producției interne. În momentul actual România este o țară dependentă de importuri, fapt ce ne creează mari probleme. Din cauza economiei bazate pe consum și lipsa producției interne avem un deficit de balanță import/export(FOB/CIF) ce provoacă anual o inflație de peste 5%, de aici și explozia prețurilor la alimente.

„Mi-ar place ca AUR să crească nu doar pentru că USR și PNL guvernează prost, catastrofal, și să discutăm de adevăratele probleme ale țării și de soluțiile pentru ele.

Spre exemplu: avem nevoie să finanțăm nerambursabil înființarea de ferme zootehnice în fiecare comună din România, să creștem porci, vaci și găini în satele românești.

Dacă va fi nevoie să acoperim integral costurile producției și tot va trebuie să o facem în primii ani. Nu toate afacerile trebuie să fie profitabile, unele trebuie să existe din condiții strategice, de suveranitate. Luăm bani de unde sunt și oferim acolo unde este nevoie de ei.

Este nevoie chiar de kituri de ferme mici, nu să tot reinventăm ceea ce există deja. Noi stăm pe SF-uri și PT-uri, autorizări și avizări, în loc să construim.

Suntem un mare producător de cereale dar noi exportăm grâu și porumb ieftin și importăm carne scumpă.

Logic este să hrănim animalele acolo unde se produc cerealele.

Avem o mare problemă de securitate națională de natură alimentară. Importăm prea multă carne, suntem dependenți de alte economii într-o prea mare măsură, de economii care folosesc cerealele românești.

Este nevoie să ajutăm dezvoltarea de ferme mici, care să asigure o răspândire uniformă în România. Pentru acest lucru este nevoie să asigurăm o subvenție mai mare acolo unde numărul de capete este mai mic și să reducem subvenția la fermele gigantice, acolo unde distribuția costurilor permite și reducerea lor.”, a scris Marius Lulea pe pagina sa de Facebook.

Noul program PNDL Anghel Saligny al PNL nu este altceva decât o împărțeală mafiotă de tip Dragnea pentru primarii liberali, în contextul alegerilor interne din partid. În loc să construim stadioane în pantă și să cumpărăm wc-uri cu 50 de mii de euro trebuia elaborat un plan național pentru creearea de centre județene de colectare, depozitare, sortare a fructelor și legumelor, finalizând cu distribuția către marile lanțuri de magazine.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: