Opinii

Maestrul Victor Rebengiuc: Alegerile din 9 iunie cad din nou în „Duminica Orbului”, ca în 1990; nu cred că e o coincidenţă

Victor George Rebengiuc susține că nu a lipsit după 1990 de la nici un scrutin electoral. Și nu va face vreo excepție de la vot nici în ziua de 9 iunie, cea a primelor alegeri din acest an, cele locale și europarlamentare, programate împreună.

Iar asta în ciuda vârstei sale de 91 de ani, prag pe care Victor Rebengiuc l-a atins la început de februarie.

„Nu am lipsit niciodată de la vot după 1990. Ca atare, nu voi face excepție nici în acest an! Mă voi deplasa personal și nu voi cere urna mobilă”, a declarat îndrăgitul actor pentru canal33.ro.

El spune, mai în glumă, mai în serios, că e puțin norocos, întrucât secția de votare la care este repartizat nu e departe de casa sa.

„Nu mă plâng, atâta vreme cât pot merge, iar secția de votare la care sunt arondat nu e departe de  casa mea. În schimb, constat că cei pe care i-am votat de-a lungul timpului nu au ieșit niciodată învingători. Așa mi-a fost dat!”, spune cu tâlc actorul care a încântat zeci de generații.

Chestionat asupra modului în care-și alege „favoriții” dintre cei aflați pe lista de vot, Victor Rebengiuc ne-a dezvăluit „rețeta personală”.

„Când eram mai tânăr mai vorbeam cu unul sau altul despre un asemenea lucru. Mă mai consultam, ca să spun așa! În ultima vreme stau mai mult în casă și nu am cu cine vorbi prea multe. În plus, nu am încredere în votantul român”, mai spune același Victor Rebengiuc.

Iar cu doza sa aparte de umor, actorul care are aproape șapte decenii de când slujește deopotrivă scena teatrului și filmului românesc, nu face mare caz din faptul că în ziua votului din 9 iunie va fi o nouă „Duminică a Orbului”.

„Cât privește faptul că duminică, 9 iunie, va fi o nouă < Duminică a Orbului >, ca și în 20 mai 1990, nu mi se pare o coincidență. Dimpotrivă, mi se pare normal să fi căzut prima prezență la vot din acest an exact în această zi. Nici nu se putea alta mai bună, alta decât cea din < Duminica Orbului >!”, a adăugat cu subînțeles actorul care a evitat după 1990 să cocheteze cu politica.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button