Politică

Luminița Odobescu vrea să aducă piloți pensionari și militari pentru a accelera tranzitul navelor prin canalele Dunării

România plănuiește să extindă rapid una dintre rutele cheie de tranzit pentru cerealele din țara vecină, Ucraina, în condițiile în care escaladarea atacurilor Rusiei în Marea Neagră pune în pericol comerțul mondial cu alimente.

De la începutul invaziei neprovocate a Rusiei, România a permis tranzitul a peste 20 de milioane de tone de cereale din Ucraina, adică aproximativ jumătate din totalul de 41 de milioane de tone expediate, prin așa-numitele benzi de solidaritate.

Oficialii de la București ar putea deschide noi puncte de trecere a cerealelor cu țara vecină, să mărească personalul la cele existente și să aducă piloți pensionari și militari pentru a accelera tranzitul navelor prin canalele Dunării, a declarat ministrul de externe, Luminița Odobescu, într-un interviu pentru Bloomberg.

„Suntem în contact strâns cu Ucraina pentru a identifica cele mai bune opțiuni pentru a crește și accelera acest tranzit”, a declarat Odobescu. „Situația de securitate, desigur, nu este ușoară, dar suntem foarte hotărâți să continuăm să ajutăm Ucraina”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button