Politică

LOCALE 2020. Arhitectul Gabriela Micioiu propune dezvoltarea unui sistem informatic integrat pentru viitorul PUG al municipiului

Arhitectul Gabriela Micioiu, candidat la Consiliul Local Braşov, în echipa PMP, propune dezvoltarea unui sistem informatic integrat de tip GIS pentru viitorul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Braşov, care să faciliteze şi să eficientizeze activitatea Primăriei în acest domeniu şi să dea o mai mare coerenţă şi corectitudine serviciilor urbanistice puse la dispoziţia cetăţenilor şi a dezvoltatorilor.

Propunerea arhitectului Gabriela Micioiu vine în condiţiile în care actualul Plan Urbanistic General al municipiului Braşov are ca termen de valabilitate anul 2021, iar un nou document care să reglementeze modul de dezvoltare al oraşului trebuie finalizat în următoarea perioadă.
De altfel, Gabriela Micioiu îşi arată disponibilitatea de a se implica în procesul de elaborare a Planului Urbanistic General al Braşovului, prin consiliere pro bono.
„Cunoscând Braşovul foarte bine, având în portofoliul de arhitect Planuri Urbanistice Zonale şi de Planuri Urbanistice de Detaliu pentru investiţii importante în municipiu – atât în domeniul rezidenţial cât şi pentru alte funcţiuni, cum sunt cele turistice, comerciale sau industriale – ca urbanist şi poate, viitor consilier local sunt pregătită să mă implic oferind consiliere, în elaborarea noului Plan Urbanistic General şi punându-mi la dispoziţie toate cunoştinţele din domeniul urbanismului. Este o experienţă acumulată de-a lungul a aproape 17 ani de activitate în domeniu, care consider că poate fi utilă în acest proces atât de important. Dincolo de elaborarea documentului în sine, o propunere pe care o susţin este aceea de a dezvolta un sistem GIS pentru viitorul plan, având ca scop eficientizarea serviciilor urbanistice şi o mai mare coerenţă a dezvoltărilor imobiliare în oraş”, a declarat arh. Gabriela Micioiu.
Planul Urbanistic General este un proiect care cuprinde reglementările şi regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al localităţii, atât în intravilan, cât şi în extravilan. PUG-ul stabileşte normele generale pe baza cărora se elaborează apoi,

 » Aflați mai multe detalii…

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button