Politică

Interceptări în dosarul spaţiilor de la Aeroportul Otopeni: „Am mai vorbit cu Rareş Bogdan. Garantat săptămâna viitoare“

Procurorii DNA redau, în dosarul în care patru persoane sunt arestate la domiciliu pentru fapte de corupţie în legătură prelungirea contractului de închiriere a spaţiilor comerciale de la Aeroportul Otopeni, discuţii în care se face referire la o presupusă intervenţie a lui Rareş Bogdan.

DNA redă, în dosar, discuţii dintre George Ivan, fost şef al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, arestat la domiciliu în dosar, şi omul de afaceri Hardan Saadeh, reprezentant al Dnata Catering SA, firmă care administrează spaţiile în care funcţionează restaurantele din Aeroportul Otopeni, în care se face referire la Rareş Bogdan.

Ivan George Alexandru: Am mai vorbit cu Rareş

Hardan Saadeh: Rareş Bogdan?

IGA: Da. “Stai liniştit! Garantat săptămâna viitoare!”

(..)

HS: Da? Pe bune? Dacă Cristi e atât de apropiat şi e atât de prieten şi face orice chestier pentru el şi roagă pentru tine, mi se pare..să nu-l servească pe Cristi..Corect sau nu?

Ulterior, cei doi discută despre apropierea lui Rareş Bogdan de omul de afaceri Cristian Bălan, şi el anchetat în dosar, despre disponibilitatea liberalului de a îi face favoruri acestuia, precum şi despre importanţa europarlamentarului pe scena politică din România.

În dosar, procurorii fac referire la o întâlnire între omul de afaceri Hardan Saadeh şi Cristian Bălan, din iulie 2022, în care, printre altele, Bălan comunică faptul că “este apropiat de Rareş Bogdan, vicepreşedintele PNL, menţionând inclusive anumite afaceri în care acesta este implicat”, potrivit documentelor intrate în posesia „Adevărul”.

Mai mult, anchetatorii susţin că apropiatul lui Rareş Bogdan, Cristian Bălan, ar fi invocat anumite relaţii în cadrul Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Bălan Cristian îi comunică martorului faptul că este apropiat de Ambasada Rusiei în România, dându-i chiar exemplu că a înlăturat de pe internet un articol de presă compromiţător pentru sine prin această relaţie cu ambasada„, se arată în documente.

image
image
image
image

Într-o altă discuție referitoare la o intervenție a lui Rareș Bogdan în vederea numirii unei persoane la Compania de Aeroporturi, Cristian Bălan susține că europarlamentarul „a ajutat”, dar este „depășit”.

Saadeh Hardan: Rareș nu a ajutat?

Cristian Bălan: Frate, el a ajutat, dar nu poate, dacă mă întrebi pe mine. E depășit, dacă mă întrebi..

SH: Dar nu e numărul 2 în PNL?

CB: Păi zi-mi și mie de ce numărul 2 în PNL n-a putut să-l pună undeva..Nu că n-a vrut..Am văzut cu ochii mei..Cu Ciucă..Cu poze..

(..)

CB: Bine, nu te gândi că se implică foarte tare, că îi e târșeală..El vrea să vină acuma..Pe turnantă ceva…

SH: ..(neinteligibil)..ministru?

CB: Eu cred că vine

Într-o altă discuție, George Ivan și Cristian Ivan îi comunică martorului Saadeh Hardan că dacă la rotativa guvernamentală preia PNL Ministerul Transporturilor contractele s-ar putea prelungi pe 10 ani, nu pe 5, cum erau discuțiile. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Ma bucur ca ii arata pe mizerabilii astia. Intr-o zi o sa puna mana pe ei lumea si ii da cu capul de asfalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button