Haos în Liban: protestatarii au luat cu asalt Ministerul de Externe!

Un grup de protestatari libanezi, inclusiv ofițeri de armată pensionari, au luat cu asalt clădirea Ministerului de Externe din capitala Beirut, ca parte a protestelor demarate în urma exploziei masive din această săptămână.

Protestatarii au anunțat că sâmbătă Ministerul de Externe va fi sediul unei „revoluții” și au solicitat actualul guvern să demisioneze.
Ofițerul de armată retras, Sami Ramah, a citit o declarație pe treptele clădirii după ce sute de protestatari s-au îmbulzit în incintă. „Acest regim trebuie să renunțe,” a spus el.
Protestatarii au ridicat steaguri cu imaginea unui pumn care a ajuns să simbolizeze protestele antiguvernamentale la nivel național. Unii dintre cei aproape 200 de demonstranți au intrat în clădire și au ars câteva documente și imagini ale președintelui libanez.


Furia împotriva guvernului a luat naștere după explozia portului Beirut marți, care a ucis aproape 160 de oameni și a rănit 6.000. Protestatarii adunați în centrul Beirutului s-au ciocnit cu forțele de securitate sâmbătă.
Tot sâmbătă, președintele unui partid creștin din Liban a anunțat că cei trei reprezentanți ai formațiunii în parlament vor demisiona pentru a protesta împotriva guvernului.Samy Gemayel și-a prezentat declarațiile de intenție în timpul înmormântării unui înalt funcționar al Partidului Kataeb, care a fost ucis în explozia de marți care a distrus portul Beirut și a deteriorat capitala.
Partidul Kataeb face parte din opoziție și este cunoscut pentru critica aspră a guvernului care este susținut de grupul militant Hezbollah și aliații săi.

Parlamentul libanez are 128 de membri, iar unii membrii ai legistaltivului au declarat că vor demisiona pentru a protesta pentru corupția larg răspândită.

Sursa: www.romanialibera.ro

 • Rusu de la AUR: nu construim autostrăzi că le dau trădătorii la firme străine. România are constructori
  Ziarele anunță că „marile” companii străine își fac bagajele și abandonează contractele pentru autostrăzi din Transilvania. „Trădătorii dau aceste contracte la firme străine. Acestea nu vin cu nimic aici, doar oferă șpăgi. Se fac facturi pe avans, se lucrează ceva de formă, apoi dispar fără să mai plătească companiile românești. Marile firme străine de fapt
 • Orban va carantina Bucureștiul după alegeri
  Se pregătesc măsuri foarte dure pentru români după alegeri. Acestea sunt generate de numărul mare de persoane infectate. Guvernul a pregătit un set dur de măsuri, în ciuda anunțurilor publice. După alegeri se vor impune noi restricții, numărul de infectări este mare, iar Bucureștiul este vizat. România se află în fruntea clasamentului european în ceea
 • Calorifere reci în Drumul Taberei. PNL și USR, la fel ca în PSD?
  Ce să vezi? Căldura nu a pornit în drumul taberei nici sub mandatul lui Nicușor Dan. Probabil va da vina pe toți primarii dinaintea lui, așa cum a făcut-o și primarul dinaintea lui. Se pare că sub PNL și USR în București la fi la fel de rece.
 • Repornește cercetarea contraceptivelor – a rămas blocată de zeci de an
  Există o piață mondială uriașă și instrumente interesante sunt pregătite pentru a ajuta la dezvoltarea la ceea ce își doresc femeile. La nivel mondial, aproape jumătate dintre femeile în vârstă de reproducere utilizează contracepția . Alte 171 de milioane de femei – aproximativ 1 din 11 cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani –
 • Bătut de interlopi la Cluj. Ce face poliția?
  Clanurile interlope devin din ce în ce mai puternice și capătă curaj. Având oameni infiltrați în toate partidele politice, în poliție și justiție, infractorii își fac de cap. Un clujean ar fi fost bătut de interlopi, marți seara, în parcarea de la Mega Image, de pe strada Dorobanților.  ”Am fost agresati in trafic de numiții
%d blogeri au apreciat: