EconomieȘtirile 60m.RO

Guvernul Cîțu va aproba astăzi bugetul de austeritate

Guvernul va aproba astăzi bugetul de stat pentru anul în curs, precum și bugetul asigurărilor sociale de stat. Florin Cîțu a subliniat că ținta de deficit bugetar rămâne la 7,16%.

„Deficitul bugetar rămâne aşa cum am stabilit, sunt modificări poate în interior, alocări diferite, mai multe credite de angajament. Nu vorbim de credite bugetare mai multe. S-ar putea ca la Ministerul Dezvoltării să fie o sumă mai mare alocată la CNI şi la PNDL, dar în rest e vorba de credite de angajament, în special sume care sunt alocate prin credite de angajament, pentru a permite să se facă anul acesta contracte. Şi atunci, bineînţeles, vor fi plătite anul viitor. Dar deficitul bugetar rămâne la 7,16%, cu aceiaşi parametri de cheltuieli şi venituri”, a declarat premierul Cîţu.

Premierul se arată încrezător în ceea ce privește evoluția acestui an și susține că resursele alocate pentru investiții sunt „la nivel istoric”. „Este un buget care se axează pe investiţii şi, veţi vedea, şi anul acesta execuţia va fi una foarte bună”, a precizat Cîţu.

Știre în curs de actualizare

Back to top button