Bani din fondul de rezervă pentru cumpărarea celor 250.000 de tablete necesare elevilor

Premierul Ludovic Orban, a declarat că încă se fac analize cu privire la modalitatea în care se vor desfăşura cursurile în noul an şcolar, subliniind că Guvernul pregăteşte deschiderea şcolilor „pentru orice scenariu”.
„Şcoala va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan care face analize extrem de serioase – evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuţia posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poţi să creeze o previziune astăzi care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu”, a declarat Orban, la sediul PNL.
El a dat de înțeles că o decizie în acest sens va fi luată atunci când vor exista toate datele necesare.
Orban a mai indicat că aşteaptă să se finalizeze licitaţia pentru distribuirea celor 250.000 de tablete elevilor.
„Am alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziţionarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare. Este vorba de 250.000 de tablete. Licitaţia este în curs. Aşteptăm să se finalizeze această licitaţie pentru a putea distribui tablete”, a mai spus premierul.
- Dragoș Anastasiu, despre cum va arăta România cu proeuropenii la putere: Euro la 6 lei și șomaj de 30-40%Vicepremierul Dragoş Anastasiu a afirmat că România risca un ”curs la 6 lei” euro şi ”şomaj la 30-40%”, dacă nu adopta până pe 8 iulie pachetul de măsuri fiscale, iar Comisia Europeană începea demersul de a stopa fondurile europene pentru România. ”Eram ca o maşină cu roţile din faţă în prăpastie”, a declarat Dragoş Anastasiu, la Digi 24. ”Dacă …
- Faliment cu premeditare: Damen, acuzată că a prăbușit intenționat șantierul MangaliaO investigație realizată de Follow the Money dezvăluie acuzații de o gravitate extremă la adresa constructorului naval olandez Damen Shipyards. Compania este acuzată de statul român că ar fi orchestrat în mod ilegal falimentul șantierului naval din Mangalia prin tranzacții fictive și abuz de poziție. Conform documentelor din cadrul procedurii de insolvență consultate de publicația …
- Top 10 modalități prin care multinaționalele exportă profiturile din RomâniaMultinaționalele nu sunt în România ca să dezvolte economia, ci ca să extragă profit. Cu ajutorul unor „optimizări fiscale” perfect legale, dar profund imorale, acestea golesc bugetul țării și alimentează conturile din străinătate. Iată cele mai folosite 10 metode prin care își exportă câștigurile, în timp ce antreprenorii români se sufocă sub taxe. Prețuri de …
- Grindeanu nu poate explica Bruxelles-ului de ce un kilometru de drum expres în România e mai scump decât o autostradă în AlpiUniunea Europeană bate cu pumnul în masă și cere explicații: cum e posibil ca un kilometru de drum expres în România să coste mai mult decât un kilometru de autostradă construit pe versanții abrupți ai Alpilor elvețieni? Iar Grindeanu nu are un răspuns coerent. Doar ridică din umeri și se uită spre firmele „de casă”, …
- Marius Lulea (AUR): „Fermierii se scufundă în datorii. România a devenit o colonie economică”România agricolă este în colaps, iar fermierii sunt victimele unui sistem care îi condamnă la ruină. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, trage un semnal de alarmă dur în fața indiferenței autorităților: „Fermierii români sunt într-o situație catastrofală. Deși autoritățile se laudă cu producții record, în realitate agricultorii se scufundă în datorii.” Prețul de vânzare al cerealelor …