Știrile 60m.RO

George Badiu (AUR): Datoria externă a României, care a depășit deja pragul de 170 de miliarde de euro, pune o presiune constantă pe toți cetățenii țării, de toate vârstele

Datoria externă a României, care a depășit deja pragul de 170 de miliarde de euro, pune o presiune constantă pe toți cetățenii țării, de toate vârstele.

Această povară financiară afectează negativ multiple domenii ale vieții sociale și economice. Scăderea nivelului de trai, creșterea impozitelor, limitarea investițiilor și vulnerabilitatea economică sunt doar câteva dintre consecințele directe ale datoriei externe.

Autoritățile trebuie să ia măsuri concrete pentru a reduce această datorie, prin creșterea veniturilor statului, precum și prin reducerea cheltuielilor publice și renegocierea condițiilor cu creditorii externi.

Fără eforturi susținute și politici economice responsabile nu se va putea diminua niciodată povara financiară care afectează bunăstarea cetățenilor români!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button