Internațional

Erdogan a discutat la telefon cu liderul Hamas. Propune crearea unui stat palestinian independent, cu Ierusalimul capitală

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat la telefon cu şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, despre situaţia actuală din Gaza, a anunţat, sâmbătă, preşedinţia turcă, relatează News.ro.

“Preşedintele Erdoğan a afirmat că Turcia depune eforturi pentru a se asigura că ajutorul umanitar ajunge în Gaza şi că răniţii pot fi trataţi în Turcia, dacă este necesar, menţionând şi că Turcia depune eforturi pentru o încetare a focului în regiune cât mai curând posibil”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

De asemenea, preşedintele Erdoğan a spus că o soluţie durabilă la problema israeliano-palestiniană nu poate fi obţinută fără crearea unui stat palestinian independent în cadrul graniţelor din 1967, cu Ierusalimul capitală, şi că Turcia va continua să lupte pentru o pace durabilă pe scena internaţională.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button