Opinii

Drulă visează USR la guvernare și unicorni verzi pe pereți

Abia instalat, provizoriu, la conducerea USR după ce Bulă (Barna) și Ștrulă (Cioloș) s-au umplut reciproc de ridicol, Drulă pare desprins tot din bancurile cu proști. Deși însuși Cioloș a spus că partidul e în mare pericol să se destrame, din cauza disensiunilor interne, deși numai în câteva zile 400 de useriști și-au băgat deja piciorușele în el de partid, Drulă se visează pe cai mari – sau cel puțin mai mari decât ăia pe care-i călărea colegul său Bulai. Într-un interviu televizat, junele a declarat: „Eu cred că această coaliţie aflată la putere are zilele numărate. Noi suntem pregătiţi să ne întoarcem la guvernare, avem cea mai bună resursă umană şi am demonstrat asta.”

Că sunteți pregătiți, nu am nicio îndoială, măi Drulișor, fiindcă ați prins deja gustul cărniței de pe ciolan și e normal că vi s-a făcut fomiță. Doar că, fatalitate, ați fost atât de fraieri și alde PSD-PNL v-a văzut cu ciungă-n păr, încât v-au făcut în foi de viță. Iar acum, nu aveți încotro, trebuie doar să priviți prin geam și să băliți lung, în vreme ce șmecherii stau în fruntea bucatelor și le consumă fără voi. Cât despre resursa umană, nu contesc, o fi ea bună, dar e cam lacomă și nici nu o prea dă patriotismul afară din casă. Altfel nu-mi explic de ce, când s-a alcătuit PNRR-ul, s-au alocat atâtea milioane de euro pentru proiecte de consultanță încredințate fără niciun fel de transparență. Că o fi Ciolacu hoț și alunecos, o fi făcut el Revoluția la Buzău păzind o clădire pe care n-o atacau nici măcar femeile de serviciu, să mai dea și ele cu o mătură, pe acolo, dar unde are dreptate, are: numai într-un PNRR alcătuit de maestrul combinațiilor Ghinea ar fi fost posibil ca la un proiect de 5 milioane de euro, consultanța să coste 25 de milioane!

Citește și: Milionarul Drulă vrea înapoi la guvernare

Și, ca să fie delirul complet, Drulă a continuat în aceeași manieră, de-am avut impresia că mă uit de fapt la „Copiii spun lucruri trăznite”: „Dacă nu intrăm la guvernare până în 2024, intrăm după alegeri, din poziţie de prim partid, după ce convingem societatea”, a declarat el. Bă-băiatule, tu te-auzi? Iar ai fumat leuștean cu pesticide? Îmi plac oamenii optimiști, dar acei optimiști care chiar se bazează pe ceva, tălică pe ce te bazezi? Fiindcă, de pricepuți ce sunteți, de la 22,4%, cât ați avut la europarlamentare, în 2019, în doar doi ani ați ajuns la 10 %. Respectând trendul, asta înseamnă, teoretic, că în 2024 o să fiți undeva în marja de eroare, între PNȚ, PER și candidații ăia care luptă cu șerpilienii.

Ce nu pricep useriștii ca Drulă – sau se fac că nu pricep – este că au avut o imensă șansă să demostreze oamenilor onești care și-au pus speranța în ei că sunt altfel decât ceilalți politicieni. Românii le-au dat un vot în alb, iar ei s-au… să nu zic vorba aia… în el de vot! De aceea USR a ajuns acum la doar 10% și continuă să coboare, mai iute ca Iohannis pe pârtie. Câtă vreme USR va schimba un președinte perceput ca desprins de realitățile României, ca Barna, cu unul și mai desprins de ele, ca Cioloș, și apoi îl va înlocui pe Cioloș cu Drulă, un băiat de băiat având relații „de afaceri” cu generali SIE, credibilitatea acestui partid va fi nulă. Românii nu sunt proști, poate că au fost naivi și s-au lăsat păcăliți de sclipiciul progresist, de „oameni noi” și #fărăpenali, dar încet-încet au ajuns să-și dea seama că USR nu e decât un debușeu al sistemului securist și că majoritatea liderilor săi sunt beizadele sau rude de foști securiști, de la Vlad Voiculescu la Năsui.

Așa că, stimați tovarăși useriști, nu vă mai agitați, că nu convingeți nicio societate: s-a prins lumea care-i treaba cu voi. Sunteți elitiști, aroganți, autosuficienți și nu veți putea să coborâți niciodată în stradă, să ascultați suferința oamenilor buni și săraci. Degeaba vă prefaceți: empatia, ca și patriotismul, nu se învață, oricâte masterate ați face voi!

Citește și:

Rafila: Am găsit la MS un program de consultanță de 25 de milioane de euro pentru un proiect de 5 milioane

Dezintegrarea USR: Mii de demisii din partid

USR plătește reclamă mincinoasă din subvenția publică împotriva AUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button