Politică

Milionarul Drulă vrea înapoi la guvernare

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV că actuala coaliţie de guvernare ”are zilele numărate”, iar partidul său este pregătit să se întoarcă la guvernare pentru că are cea mai bună resursă umană. Drulă a precizat că, dacă USR nu intră la guvernare până în 2024, pe o bază negociată, va intra după alegeri, din poziţie de prim partid, după ce conving societatea.

”Eu cred că această coaliţie are zilele numărate, noi suntem pregătiţi să ne întoarcem la guvernare, avem cea mai bună resursă umană şi am demonstrat”, a spus liderul USR, precizând că, dacă ne uităm la ce se întâmplă, ”se ceartă în fiecare zi şi nu livrează nimic”. 

Întrebat de ce s-ar rupe coaliţia, Drulă a afirmat că ”se rup pentru că sunt şi cetăţeni în ţara asta şi se aude din ce în ce mai mult nemulţumirea oamenilor şi ”împăratul se vede gol”. 

Despre modul în care USR ar putea reveni la guvernare, preşedintele interimar al USR a spus că, dacă se va întâmpla înainte de 2024, vor intra pe baza unui program. ”Măsurile contează, vom intra pe o bază negociată, dacă nu intrăm la guvernare până în 2024, intrăm după alegeri, din poziţie de prim partid, după ce convingem societatea”, a afirmat el. 

Cătălin Drulă a spus, despre preşedintele Klaus Iohannis, că ”este arhitectul acestei trădări a unei modernizări a României”. 

Potrivit preşedintelui interimar al USR, ”la partidele mari, resursa umană s-a degradat şi nu mai pot livra”. ”Încă o dată, PSD ne demonstrează că nu mai e în stare să gestioneze administraţia publică a ţării, să gestioneze proiecte de construcţie de spitale, ne-au promis şi acum cinci ani”, a spus Drulă. ”Nu sunt în stare să mai facă niciun proiect de construcţie majoră”, a criticat liderul USR. 

Despre atacurile privind PNRR-ul, Drulă a spus: ”Au aflat că PNRR înseamnă muncă (..) E mult mai uşor în politică cu gargară. Sunt frustraţi de neputinţa lor”, a arătat Cătălin Drulă, adăugând că ”politicianul român a ajuns să simplifice la extrem, avem bani, trebuie să se facă, de parcă îl cumperi de la raft”.

Despre premierul Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă a afirmat că este convins că ”bine intenţionat” dar, ”la cum îl vede zilele astea, cum tace, poate era mai bun în alt rol”, referindu-se la ministerul Apărării.  

”Cred că România are nevoie de un lider, un şef al Executivului care să aibă o viziune modernizatoare, el, pentru ţară, să aibă o forţă şi să simtă subiectele care contează şi să le ducă înainte (..) Este absent, ori un lider trebuie să fie prezent, să spună încotro mergem (…)  să dea încredere, este retras undeva, în planul doi. Eu cred că e un om bine intenţionat, am fost colegi în Guvern, am avut o relaţie foarte bună”, a mai spus Drulă despre premierul Nicolae Ciucă. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button