Politică

Dezintegrarea USR: Mii de demisii din partid

Uniunea Salvați România (USR) stă pe un butoi de pulbere. Mii de demisii din partid au fost înaintate după ce Dacian Cioloș a făcut pasul în spate de la conducerea formațiunii politice. „Sunt mii de demisii care stau pe masa lor și vor fi și mai multe. Era de așteptat. Ideea că USR și PLUS s-au unit într-un singur partid a fost o minciună. Întotdeauna au existat două echipe: echipa lui Cioloș și Echipa lui Barna”, au precizat surse politice.

Aceleași surse susțin că tandemul Drulă-Barna a creat „o celulă de urgență” în interiorul USR, prin care să îi convingă pe oamenii lui Cioloș să rămână în partid. Aceștia ar fi cerut ajutor și de la fostul președinte al USR, însă Cioloș ar fi cerut „un timp de gândire și evaluare”.

„E tragic ce se întâmplă acum în USR. Cine a vrut mazilirea lui Cioloș trebuia să se gândească și la ce se va întâmpla după. USR stă pe un butoi cu pulbere, asta e adevărul. Celula de criză pe care au făcut-o ei nu va face decât să agite și mai rău spiritele”, au mai precizat sursele citate.

Cătălin Drulă, contestat dur în interiorul USR

Cătălin Drulă, liderul interimar al USR, a fost aspru contestat pe grupurile interne. Într-un mesaj postat pe grupul intern al USR, Dana Hering, membru USR Diaspora, se declara zilele trecute dezamăgită de prestația lui Cătălin Drulă, despre care afirmă că „e mai rău decât am crezut”.

„M-am uitat la conferința de presă a lui Drulă.

E mai rău decât am crezut. L-am văzut pe Drulă în interviuri, vorbind despre ceea ce îl pasionează, drumuri, poduri și șosele. Era uman, pasionat, dedicat.

În postura de președinte al partidului pare exact opusul.

Ah, și cică USR este în creștere”, scrie Dana Hering pe grupul intern al partidului.

Și Adrian Albu, vicepreşedinte USRPLUS Sector 2, se declara dezamăgit de prestația lui Cătălin Drulă, despre care spune că „a evitat răspunsuri la prea multe întrebări legitime”.

„M-am uitat la conferința de presă: nepregătit, fără substanță, a evitat răspunsuri la prea multe întrebări legitime”, a scris Adrian Albu.

 „Aripa” PLUS amenință cu ruperea partidului

„USRPLUS este terorizat de câteva zile de grupul celor 14, care își duc războiul lor sfânt și cât se poate de personal împotriva lui Dacian Cioloș. Programul președintelui e doar un pretext. Dacă nu era programul, era o declarație publică sau îl găseau fără șapcă. Dar tot aici se ajungea. Jihadul lor nu se va opri până când nu vor fi răzbunați pentru pierderea alegerilor din toamnă”, scria și Magda Jianu, vicepreședinte BFL Sector 6, pe grupul intern, în urmă cu două zile.

„E scandal cât casa, pe grupurile noastre au început să curgă mesajele, s-a adunat multă dezamăgire, frustrare. E și normal. Deja sunt oameni care au părăsit grupurile, toți din vechiul PLUS. Drulă nu va reuși decât să dezbine și mai mult partidul, iar discursul lui de marți nu ne-a arătat decât că toți cei care au zis că operațiunea de înlăturare a lui Cioloș a fost pusă la cale de ceva vreme de Drulă este cât se poate de reală”, au precizat surse politice.

Amintim că Dacian Cioloș și-a anunțat, lunea trecută, demisia din funcția de președinte al USR în cadrul ședinței Biroului Național al partidului, iar Cătălin Drulă a fost desemnat președinte interimar al USR.

Cătălin Drulă a susținut, marți dimineață, prima sa conferință în calitate de președinte intermar al USR, după demisia lui Dacian Cioloș. Drulă a spus că partidul va depăși acest moment, va deveni chiar mai puternic și va continua să facă istorie în România: USR e singurul partid democratic din Opoziție și singurul partid din România cu adevărat liberal. Prin contrast, viziunea politică a lui Dacian Cioloș era centru-stânga.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button