Opinii

Domnu’ Grindeanu, dacă PSD ar fi furat mai puțin, acum ați fi mers mai mult pe autostrăzi

Abia revenit în palatul Victoria, după ce fusese scos cu șuturi în fund de fostul lui stăpân, Dragnea, ca un lacheu surprins că fură argintăria boierului, Sorin Grindeanu e într-o continuă mirare. Ieri, de pildă, el a declarat, jumătate uimit, jumătate furios, presei: „Vineri am plecat cu mașina spre Timișoara. (…) Dacă prind accident pe Valea Oltului s-ar putea să fac foarte, foarte mult. Dacă nu prind accident pe Valea Oltului sau Dealul Negru, undeva în 7 ore. Bucata dificilă e Pitești-Sibiu. E groaznică acea bucată.” Săracul de el! Numai ministru al Transporturilor să nu fi în România uselistă, fraților… E groaznică o asemenea viață!

Dar, dacă Sorin Grindeau s-ar fi dat nițeluș în spate, să vadă imaginea de ansamblu și nu doar un drum găurit și aproape impracticabil, și-ar fi dat seama că lucrurile ar fi putut arăta și altfel, dacă în ultimii 31 de ani la putere nu s-ar fi aflat tot actuala coaliție (adică, să o luăm defalcat – PSD plus PNL plus PDL plus eterna UDMR). Ori, altfel spus, dacă șuții cu gulere albe care s-au perindat prin guverne în astea trei decenii ar fi furat mai puțin și ar fi construit mai mult. Pentru că, dacă te uiți la ce-au agonisit băieții ăștia și armata de trepăduși din preajma lor, la castelele, vilele, mașinile de lux, iahturile, excursiile exotice etc, ajungi să zici, vorba unui celebru chefliu în viață: „Aici sunt banii dumneavoastră!” Sau, mă rog, aici sunt autostrăzile pe care acum Grindeanu se plânge că nu le avem, de parcă el ar fi un extraterestru abia picat pe Terra și care, firesc, e cătrănit că trebuie să facă atâtea ore terestre ca să ajungă de la București la nava-mamă de la Timișoara.

Citește și: A fost premier, iar PSD și PNL au jefuit țara 32 de ani, acum se vaită că nu avem autostrăzi: Fac 7 ore până acasă, dacă nu prind un accident

Dar bine, bre, Sorinel-puștiu, acum ți-ai găsit să te plângi? Prin 2003, când erai deja barosan în PSD, iar Năstase încheia contractul pentru autostrada Bechtel, aruncând pe Apa Sâmbetei sute de milioane de coco, de ce n-ai zis nici pâs? Și mai târziu, când a venit jupânul Dragnea la putere, cu promisiunea mincinoasă c-o să se circule prin România doar pe râurile de lapte și miere făcute de PSD, de ce nu ți-am auzit glăsciorul? Să-i fi zis Flaușatului – evident, fără să ridici ochii spre el, ci umil, cu fruntea în pământ: „Stăpâne, pe lângă atâtea râuri de lapte și miere, hai să facem și o autostradă, una mică de tot, de la București la Timișoara”? Ai avut, musiu Grindeanu, o grămadă de ocazii să ceri șefilor tăi din PSD să facă lucruri și pentru oameni, pe principiul vostru consacrat „a furat, dar a și făcut”, însă ai preferat să taci ca un laș, văzând cum ăștia fură, dar de fapt nu fac nici măcar un petic de asfalt.

Acum te plângi că faci șapte ore până la Timișoara cu mașina? Nasol moment, ce să zic. Ai fi putut face mai puțin dacă nu vă mânca-n cur să veniți mai repede la guvernare și l-ați mai fi lăsat pe Drulă încă vreun an ministru la Transporturi, că măcar cu o oră tot ajungeai mai devreme acasă. Sau, nu știu, ca să nu te plictisești șapte ore și nici să nu vezi dezastrul în care tovarășii tăi din USL au adus țara, ai putea să te întinzi pe bancheta din spate, cum face colegul tălică de guvern, domnul Bode, și să tragi un pui de somn. Atâta doar să ai grijă să-i spui șoferului să nu circule ca nebunul pe contrasens, că accidentul de care vorbeai s-ar putea să-l faceți voi și pe urmă alți șoferi din trafic o să se plângă: „Frate, am făcut nouă ore de la București la Timișoara, că a avut un bou de la guvern accident.”

Iar dacă nici așa nu vrei, înseamnă că trebuie să apelezi la un alt mijloc de transport, căci e clar, mașina e prea înceată pe drumurile românești. Prin urmare, te-aș sfătui ca data viitoare când vrei să mai pleci la Timișoara să mănânci înainte niște porumb fiert, să bei niște bere rece, de la gheață, ba să mai bagi – pentru mai multă certitudine – și niște pepene  verde. O să dea peste tine o „subțirică” irezistibilă și atunci poți suna la 112, să comanzi un elicopter SMURD. Cum a făcut, dacă mai ții minte, și ilustrul tău coleg din PSD, senatorul Verginel Iordache, care a chemat elicopterul să-l transporte de urgență de la Suceava la București pentru că se balonase la maț. Deci ai priceput: suni, comanzi, vine elicopterul și-ntr-o oră ești la Timișoara. Pântecăraie frumoasă, știi ce zic?

Citește și:

DNA și DGAF Sibiu nu reușesc să găsească 21.000 de camioane de pietriș dispărute pe celebra autostradă A1

Cîțu are planuri mari: anunță că se vor construi 450 de km de autostradă și un spital din banii împrumutați prin PNRR

Cum se împart miliardele din PNRR: baronii USL iau banii, românii iau UE!

Back to top button