Cîțu are planuri mari: anunță că se vor construi 450 de km de autostradă și un spital din banii împrumutați prin PNRR

Distribuie acest articol!

Premierul Cîțu are planuri mari: anunță că se vor construi 450 de km de autostradă din banii împrumutați prin PNRR. El a precizat că banii de la Comisia Europeană nu vor merge pe consum, ci numai pe investiții.

Astfel, Cîțu a indicat că din cei 29,2 miliarde de euro se vor construi „aproximativ 450 km autostradă, sute de școli și de creșe” . De asemenea, tot fin PNRR se vor construi și renova zeci de spitale. „Vom avea un spital construit cred în 2024, o premiera în ultimii 22-23 de ani”, a adăugat el. Trei mari sectoare primesc bani:  transporturi, educație și sănătate, potrivit premierului.

El a mai spus că România are o nevoie acută de investiții, iar aceste nu se pot face fără credite.

Un alt element dezbătut în spațiul public: De ce luăm și împrumuturi? România are o nevoie acută de investiții. Am investit sume record anul trecut, continuăm și anul acesta. Împrumuturile din PNRR se vor duce doar în investitii, nu pot să meargă in consum. Aici nu cred ca există dezbatere la nivelul clasei politice că împrumuturile pentru investiții nu sunt bune. Noi oricum ne împrumutam să investim în România, iar cele pe care le luam prin PNRR sunt la o dobândă mult mai mică, de aproape zero la sută, dobândă la care se împrumută Germania, Spania, Italia, toate țările din zona euro”, a mai declarat Florin Cîțu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: