Dinu Plângău: Statul vecin ne ajută mereu, dar când vine vorba de George Simion noi găsim tertipuri

Distribuie acest articol!

Dinu Plângău, parlamentar al Republicii Moldova, a atras atenția instituțiilor de la Chișinău că nu este corect cum a procedat în cazul deputatului AUR, George Simion, cerând să i se facă dreptate și să nu se mai găsească tertipuri pentru ai interzice accesul în țară.

,,La inițiativa Mariei Ciobanu am semnat demersurile necesare către instituțiile statului nostru în legătură cu interdicția aplicată parlamentarului român, George Simion. Am făcut-o dezinteresat politic, din respect față de Parlamentul României ca instituție. Cum spune doamna Ciobanu: ..bine că dăm voie să se plimbe cu pază și girofare lui Krasnoselschii prin Moldova, dar când e vorba de statul vecin care ne donează vaccin, repară grădinițe și ne ajută mereu, noi găsim tertipuri.”

Lui George Simion i s-a aplicat interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova în rezultatul unui marș unionist organizat la Chișinău pe timpul când acesta nu era parlamentar, ci activist civic. Din moment ce unionismul în Republica Moldova nu-i interzis, ba mai mult, avem partide unioniste, iar acest curent este în permanentă creștere, consider plauzibil ca SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să manifeste respect față de Parlamentul României și față de opțiunea a cel puțin 35% din cetățenii Republicii Moldova. SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să prezinte informații care ar confirma pericolul pentru securitatea Republicii Moldova, altele decât promovarea unionismului, sau să-și prezinte scuze de la parlamentarul român și să-i permită intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.”, a scris Dinu Plângău pe pagina sa de Facebook.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: