Politică

Mircea Dăneasa(AUR): ministerul Culturii a realizat zero proiecte asumate în anul 2020

Situația din cultura românească lasă de dorit iar guvernul României nu a reușit să implimenteze în anul 2020 nici unul din proiectele pe care și le-a asumat prin programul de guvernare.

„Vedem că nimeni nu mai investește în cultura românească. Avem artiști valoroși care nu sunt ajutați și care trăiesc în mizerie. Artiștii, oamenii de cultură trebuie să fie ajutați, ori ce vedem noi astăzi este că sunt mai importante rudele politicienilor și nu cei care pot oferi valoare națiunii române.

Am văzut că primarul orașului București a tăiat banii de la catedrala Mântuirii Neamului și că a declarat că el nu mai dă bani pe statui, de parcă ar fi cumpărat păpuși. Este nevoie de cultură și de artă în orice moment și trebuie să dozăm puținii bani astfel încât cultura să nu aibă de suferit.

Ce mai vedem noi? Că la nivel guvernamental ministerul culturii nu a reușit să implimenteze nici măcar un singur proiect menționat în programul de guvernare. Anul 2020 este anul cu zero proiecte implimentate de către ministerul culturii. Nu se poate admite așa ceva.

Și mai vedem că în anul 2021 bugetul ministerului reprezintă o bătaie de joc” a declarat Mircea Dăneasa, senator din partea Alianței pentru Unirea Românilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button