Știrile 60m.RO

Deputat AUR: Liberalizarea prețurilor este o minciună. Vom plăti ca în Europa

De la 1 ianuarie, piața de energie va fi complet liberalizată, ceea ce înseamnă Autoritatea Națională de Reglementare în Energie nu va mai stabili prețurile pentru consumatorii casnici. Românii ar putea plăti cu 18% sau 25% mai mult per kilowat.

Peste șase milioane de consumatori casnici plătesc acum energia electrică la prețuri stabilite de autorități. De la 1 ianuarie, piața de energie se liberalizează, ceea ce înseamnă că românii vor avea de plătit facturi calculate în funcție de prețurile stabilite de furnizori. Furnizorii au anunțat că vor scumpi kilowatul în medie între 18% și 25%.

Consumatorii români vor avea de ales: fie plătesc energia electrică la noile prețuri, fie solicită o ofertă mai avantajoasă de la alți furnizori.

„Liberalizarea prețurilor la energie este o minciună care li se vinde românilor. În realitate, vom asista la o creștere a prețurilor, ceea ce înseamnă că românii vor ajunge să plătească la fel de mult ca alți cetățeni din Uniunea Europeană. Principala problemă este că vom trăi cu salarii ca în România, dar vom plăti prețuri ca în Germania. Nu e normal ca un stat care dispune de toate resursele necesare să le ofere românilor energie la același preț ca Ungaria și Olanda, state care nu au aceste resurse”, a declarat Adrian Axinia, deputat AUR.

Back to top button