Politică

Cresc salariile demnitarilor: Virgil Guran, senator PNL: „Să fim bogaţi şi cinstiţi!” AUR s-a opus

Senatorii au adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor începând cu 1 noiembrie. Printre cei care au votat creşterea propriilor salarii se află şi Virgil Guran, senator PNL.

Majoritatea PSD-PNL-UDMR a adoptat un amendament prin care salariile demnitarilor și ale angajaților din Guvern, Parlament și Administrația Prezidentială vor crește de la 1 noiembrie. Unele dintre acestea chiar și cu 25 la sută.

Printre senatorii care au votat pentru majorarea propriilor salarii se află şi Virgil Gură, senator PNL.

„În 1990 l-am auzit pe Iliescu spunân: ‘să fim săraci și cinstiți’. Eu cred că în România trebuie să începem să învățăm altceva: să fim bogați și cinstiți și România o va duce mai bine”, a declarat Virgil Guran, potrivit Digi24.

Şi László Attila, senator UDMR, a votat pentru creşterea salariilor demnitarilor începând cu 1 noiembrie.

„Am votat pentru. S-a uitat de această categorie socială și s-au înghețat salariile”, a declarat senatorul UDMR.

„Și venitul meu e afectat de inflație. Venitul meu trebuie să fie și el actualizat, că al oricărui român afectat de inflație”, a spus şi Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL

Nu toţi senatorii consideră de bun augur această măsură.

„Am refuzat să votez. În mod normal, sunt împotrivă”, a spus Adrian Costea, senator AUR

Reamintim că Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Printre indemnizațiile care ar putea fi majorate se numără cele ale parlamentarilor, miniștrilor, primarilor sau președinților de consiliile județene sau locale. Decizia luată de Senat, care este prima cameră sesizată, a fost votată chiar în ziua în care judecătorii CCR au decis că majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor sunt neconstituționale.

Senatul este primă cameră sesizată, camera decizională fiind Camera Deputaților.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button