Știrile 60m.RO

Cozmin Guşă: Iliescu şi Băsescu, ţinuţi în geam ca să dea lecţii după ce au distrus România

„De câteva zile se mediatizează mesajele către țară ale foștilor președinți, Iliescu și Băsescu, treabă supărătoare și grețoasă pentru toți cei care știu cum anume cei doi au distrus țara timp de cel puțin 20 de ani după 1989. Sunteți destui cei care vă veți enerva auzind aceste lucruri, ați fost destui cei care v-ați enervat fie din cauza mediatizării lui Iliescu, fie din cauza mediatizării lui Băsescu, dar totuși trebuie să interpretăm ceea ce s-a întâmplat”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Iliescu are 94 de ani, tocmai împliniți, iar Ionuț Vulpescu, deci un alt „-escu”, unul dintre fidelii săi, a scris pur și simplu un interviu cu Ion Iliescu, adică a scris și întrebările, dar a scris și răspunsurile, pe care interviu Iliescu l-a citit, apoi și-a dat acordul pentru ca să fie publicat. SRS a studiat tărășenia și așa am priceput și noi cum s-au petrecut lucrurile. A fost, de fapt, o escrocherie, prin care Iliescu e folosit într-o operațiune de PR, destinată probabil recuperării în scop electoral a nostalgicilor săi, câți mai trăiesc și ei. N-a dat niciun mesaj de om înțelept. A încercat, pe românește, să ne explice că rața-mpunge. Dar ce aberant, dar și ce rușinos pentru un fost președinte să-și accepte și înaintea morții statutul de marionetă pe care l-a avut de-a lungul vieții sale, destul de mizerabile; l-a avut și în 1989, dar și în timpul exercitării mandatelor de președinte.

Celălalt „-escu”, Băsescu, după ce ne pregătisem acum o lună ca să-i urăm „Odihnă veșnică”, că așa am înțeles, că era foarte bolnav în spital, acum reapare public și, cu voce tremurândă, ce ar trebui să ne intimideze spre a lăsa în pace un bolnav, dă și el lecții națiunii și înșiră minciuni flagrante, ca cea prin care ne explica aseară la UM Digi24 că el n-a avut de-a face cu ororile Statului Paralel, totul era făcut fără știrea sa, doar de către alde Coldea și Kovesi. Nici ăsta, „-escu” ăsta, nu se dezice. Așa cum Iliescu a fost și a rămas marionetă, tot așa Băsescu ne asigură că și el a fost și a rămas un mitoman, ambii „-escu” fiind astfel nesimțiți și imorali, chiar și la vârsta senectuții.

Ce imagine mai nimerită pentru impostura și ticăloșia ce domină această țară, decât aceștia doi, mari responsabili pentru eșecul național, ce reapar și dau lecții publice, fără remușcări sau scuze pe care să le ceară românilor, chiar din poziția în genunchi. Să-i lăsăm, deci, pe cei doi „-escu” nevegheați în cimitirul politicii, unde au ajuns demult, chiar dacă stafiile lor încă încearcă să ne bântuie”, scrie Guşă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Este ingrozitor sa vezi cum acesti doi fosti presedinti, Iliescu si Basescu, au distrus tara in timpul mandatelor lor si acum incearca sa isi revina in ochii populatiei prin intermediul unor interviuri trucate si declaratii mincinoase. Este o adevarata jignire la adresa romanilor sa ii vedem pe acesti „marionete” politice sa dea lectii de moralitate si sa isi justifice greselile din trecut. Este deja de ajuns cu aceasta ipocrizie si impostura politica, sa ii lasam sa se infrupte in propria lor rusine si sa le interzicem accesul in spatiul public. Romania are nevoie de lideri responsabili si onesti, nu de astfel de „stafii” politice care incearca sa ne manipuleze si sa ne subjugheze in continuare. Lasam trecutul in urma si sa ne concentram pe constructia unei tari mai bune pentru noi si pentru generatiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button