Comisia Europeană dă apă la moara propagandei anti-UE: Sancțiuni pentru Ungaria și Polonia după ce au interzis ideologia LBGT+

Distribuie acest articol!

Comisia Europeană dă apă la moara propagandei anti-UE: Sancțiuni pentru Ungaria și Polonia după ce au interzis ideologia LBGT+. CE a anunțat astăzi că a declanșat proceduri de infringement împotriva Ungariei, după ce autoritățile de la Budapesta au interzis „promovarea” homosexualității în rândul minorilor, precum și contra Poloniei.

Potrivit Agerpres, Comisia Europeană denunţă caracterul discriminatoriu al respectivelor măsuri faţă de persoanele LGBT+. În acest sens, a trimis celor două state câte o scrisoare oficială de punere în întârziere. Este vorba despre prima etapă a unei proceduri ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), iar apoi la sancţiuni financiare.

Budapesta şi Varşovia au la dispoziţie două luni pentru a răspunde.

Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice„reprezentarea sau promovarea” în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat drept o „ruşine” această lege, intrată în vigoare săptămâna trecută, însă guvernul ungar a respins criticile şi cererile executivului european.

În Polonia, o sută de comunităţi locale au adoptat din 2019 o rezoluţie „anti-ideologia LGBT” sau o „cartă a drepturilor familiilor”. Comunităţile respective reprezintă o treime din teritoriul Poloniei şi sunt situate în principal în estul şi sud-estul ţării, zone cu puternică tradiţie catolică.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: