Clanul Barcsa a mai făcut o victimă: Dj Cosmin Voidezan a decedat. Dumitru Bîltag ar vrea să revină în funcție, după dezastrul lăsat la IPJ Mureș
În luna august a anului trecut relatam despre clanurile interlope ce au acaparat județul Mureș sub domnia șefului IPJ la acea dată, Dumitru Bîltag. În urma evenimentelor tragice care au avut loc în județ au ieșit la suprafață și conexiuni dubioase ale mafiei locale cu oamenii legii, iar șeful IPJ Dumitru Bîltag a fost înlocuit din funcție pentru a se liniști apele. Potrivit surselor noastre din cadrul MAI, Bîltag face presiuni să revină în fruntea IPJ.
Cum poate explica Dumitru Bîltag faptul că aceste clanuri interlope fac victime și măsurile au întârziat să apară? Vorbim totuși de pierderi de vieți omenești. Tânărul Cosmin Voidezan a decedat în urmă cu câteva zile. O nouă victimă în palmaresul interlopilor din clanul Barcsa, grupare mafiotă ce terorizează județul Mureș.
DJ COSMIN VOIDEZAN a decedat pe 18 Februarie ora 7:00. Accidentul tragic s-a petrecut în luna iulie la Târgu Mureș i-a fost în cele din urmă fatal.
Accidentul s-a produs în jurul orei 00:20 în municipiul Târgu Mureș pe strada 22 Decembrie. A fost vorba despre un accident produs între două autoturisme, iar în urma impactului două persoane au rămas încarcerate într-un autoturism. Salvatorii au intervenit de îndată pentru extragerea victimelor, acestea, o persoană de sex masculin 27 de ani și o persoană de sex feminin 20 de ani, au fost preluate de ambulanța SAJ și transportată la UPU SMURD Târgu Mureș.
Individul care a provocat accidentul este membru al clanului mafiot Barcsa. La acea dată am verificat site-ul IPJ Mureș și nu figura nicio informație despre tragicul accident, iar sursele noastre ne-au transmis atunci că totul este aranjat pentru ai proteja pe acești mafioți din clanul Barcsa.
Grupările mafiote terorizează cetățenii județului Mureș
Două grupări de cămătari au terorizat sute de persoane timp de cinci ani. Ei cereau dobânzi enorme, iar dacă persoanele împrumutate nu le plăteau erau amenințate și șantajate. Cămătarii trimiteau victimelor și clipuri video în care apăreau alături de interlopi periculoși.
Anton Barcsa, zis Gone Barbarul, Anton Barcsa, zis Bănel, Marcu Barcsa, zis Marco, Rudi Barcsa, zis Gumi, Matyas Barcsa, Emanuel Barcsa, zis Paca, Rudi Frigur, zis Beke, Rudolf Frigur, zis Kis Pericol și Ioan Kovacs, zis Bek, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile prin decizia judecătorilor de la Tribunalul Mureș, fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, șantaj și camătă.
Clanul Barcsa a mai avut un dosar de cămătărie, șantaj și violențe pentru fapte petrecute între 2012 și 2016. Însă acest lucru nu i-a oprit pe interlopi să își continue îndeletnicirile. Gone Barbarul a devenit cunoscut după ce, la începutul anului 2021, a făcut un live în care a spus că toți cei care vor să facă afaceri în Constanța trebuie să treacă pe la el. În urma acelui clip video acesta a fost bătut și tăiat într-un bar.
Amenințări cu clipuri video în care apăreau alături de interlopi periculoși
Conform DIICOT, începând cu anul 2016, 12 persoane, din municipiile Târgu Mureș și Reghin, s-ar fi constituit într-un grup organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă și ar fi funcționat ca două grupări, care erau însă în bună înțelegere și colaborau.
Astfel, ar fi acordat împrumuturi bănești către sute de persoane, ale căror cuantumuri ajungeau uneori la câteva sute de mii de euro, iar, ulterior, persoanele împrumutate ar fi fost determinate să restituie sume mult mai mari, cu dobânzi, în unele cazuri de peste 100%, în caz contrar, fiind amenințate sau agresate fizic, conform anchetatorilor.
De cele mai multe ori, sumele de bani pretinse de către suspecţi erau duble sau chiar triple față de cele împrumutate anterior.
Totodată, membrii grupării, în mod constant, au încercat să își consolideze notorietatea în domeniul cămătăriei și capacității acestora de a recurge la cele mai violente măsuri în vederea recuperării sumelor de bani pretinse, postând diferite videoclipuri pe rețelele de socializare în care își arătau fizicul impunător, disprețul total față de prevederile legale și de normele de conviețuire socială, proliferând în mod constant, uneori în mod direct pentru o anumită persoană iar alteori, în general, amenințări cu fapte de violență.
De asemenea, în aceste videoclipuri, membrii grupării apăreau alături de alți membrii cunoscuți ai lumii interlope din România, pentru a arăta astfel notorietatea de care se bucură și sprijinul de care ar beneficia, la nevoie. În urma acestor acțiuni, uneori era suficientă doar prezența unuia dintre membrii acestor grupări în fața unei persoane datoare, pentru ca acesteia din urmă să-i fie insuflată o stare puternică de temere și neputință, fiind astfel nevoită a restitui sumele de bani abuziv calculate și solicitate”, se precizează într-un comunicat al DIICOT Târgu Mureș.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate sume de bani în lei și valută, arme albe (macete, săbii, cuțite, topoare), înscrisuri privind împrumuturile acordate precum și sisteme informatice.
Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurori ai DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au făcut 25 de percheziții domiciliare în județul Mureș, la membrii clanului Barcsa.
Anton Barcsa, zis Gone Barbarul, Anton Barcsa, zis Bănel, Marcu Barcsa, zis Marco, Rudi Barcsa, zis Gumi, Matyas Barcsa, Emanuel Barcsa, zis Paca, Rudi Frigur, zis Beke, Rudolf Frigur, zis Kis Pericol și Ioan Kovacs, zis Bek, au fost prezentați judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzați de șantaj și camătă.