JUSTIȚIE

Accident tragic în Târgu Mureș: Șeful IPJ Mureș, Dumitru Bîltag, protejează o grupare criminală

Județul Mureș a devenit patria interlopilor sub domnia lui Dumitru Bîltag șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș. Despre Bîltag s-au scris multe pagini cum că ar fi corupt, că protejează clanurile interlope de rromi din Târgu Mureș și Reghin, că protejează mafia lemnului, că polițiștii sunt numiți în funcții doar dacă aderă la grupul său infracțional etc. A fost atenționat și ministrul de Interne Lucian Bode însă din păcate măsurile disciplinare sau legale întârzie să apară.

Acțiunile șefului IPJ Mureș Dumitru Bîltag sunt extrem de suspecte și din păcate ajungem să asistăm neputincioși la tragedii, chiar și la posibile pierderi de vieți omenești. Duminică noaptea, în jurul orei 00.20(26.07.2021), un cunoscut interlop rrom conducea cu 160km/h prin oraș, fără să se asigure şi fără să bage în seamă indicatorul pe care scria cu litere de-o şchioapă „STOP”. A intrat cu maşina în plin într-un alt autoturism, pe care l-a proiectat la 20 de metri distanţă, iar cei doi tineri care se aflau în acesta au ajuns în stare critică la spital.

“A fost vorba despre un accident produs între două autoturisme, iar în urma impactului două persoane au rămas încarcerate într-un autoturism. Salvatorii au intervenit de îndată pentru extragerea victimelor, acestea, o persoană de sex masculin 35 de ani și o persoană de sex feminin 20 de ani, au fost preluate de ambulanța SAJ și transportate la UPU SMURD Târgu Mureș”, a informat Biroul de Presă al ISU Horea Mureș.

Individul care a provocat accidentul este membru al clanului mafiot Barcsa, despre care oamenii spun că ar avea relații de prietenie cu șeful IPJ Mureș, Dumitru Bîltag. Am verificat site-ul IPJ Mureș și nu apare nici o informație despre tragicul accident, iar sursele noastre ne-au transmis că totul este aranjat pentru ai proteja pe acești mafioți din clanul Barcsa.

Nu putem uita că Bîltag însuși încalcă legea, fiind prins beat la volan cu 100km/h în localitate, acesta a fugit de la locul faptei, iar polițiștii care au îndrăznit să îl oprească în trafic au avut foarte mult de suferit. Bîltag nu a fost niciodată tras la răspundere pentru faptele sale penale. Gurile rele spun că valizele cu bani de la mafia locală ajung prin Bîltag până sus la șefii din IGPR și chiar la șefi din ministerul de Interne.

Una dintre victimele accidentului produs de interlopul din clanul Barcsa este un cunoscut dj din oraș, Cosmin Voidezan. Prietenii săi au făcut un apel pe rețelele de socializare pentru donare de sânge, având în vedere starea sa foarte gravă.

Interlopii din clanul Barcsa au avut un scandal zilele trecute cu rivalii lor așa că și-au împărțit pumni și picioare, iar un șef al clanului, Achimie, s-a ales cu un topor în cap. Un bărbat a fost reținut în urma incidentelor violente.

Interlopii rromi sau țigani gabori cum mai sunt numiți, nu se află la prima abatere, fiind cunoscuți pentru infracțiunile soldate cu violențe extreme, cămătărie, proxenetism etc. Dumitru Bîltag de când ocupă funcția de șef al IPJ Mureș nu a făcut nimic pentru a înlătura acestă grupare criminală ce reprezintă un pericol pentru societate, mai mult a fost umilit de interlopul Achimie, în momentul când a fost eliberat din închisoare. Tot clanul Barcsa a defilat triumfal pe străzile din Târgu Mureș și prin fața sediului IPJ Mureș, pentru a-i arăta lui Bîltag cine e șeful în județ.

Dumitru Bîltag și soția sa  Ramona Livia Bîltag care lucrează la Direcția Generală Anticorupție, potrivit declarației de avere, posedă o serie de proprietăți și  sume impresionante de bani în conturi. Poate de aici i se trage protecția șefului IPJ Mureș și nimeni nu are curaj să îl ancheteze. Poate procurorii anticorupție ar trebui să îi verifice puțin averea domnului Bîltag, despre care se spune că printre altele l-ar fi scăpat pe fostul preot Cristian Pomohaci de mai multe plângeri penale pentru pedofilie. 

Avere Bîltag by FreePress on Scribd

Ministrul de Interne Lucian Bode ar trebui să trimită de urgență corpul de contrul la IPJ Mureș, având în vedere că a fost atenționat încă din luna martie despre aceste acte de corupție și infracțiuni grave ce au loc în județul Mureș, iar șefii Poliției Române să i-a atitudine în fața acestor acte violente ce periclitează siguranța cetățenilor României. Nu suntem în vestul sălbatic domnilor polițiști, e timpul să faceți ordine.

Va urma!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button