Economie

Ciolacu îl susține pe Manole pentru un nou mandat la şefia BNR

 Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu zis Manole, fost turnător la Securitate, pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale. ”România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a anunţat Marcel Ciolacu la Prima TV.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR.

”România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a răspus Marcel Ciolacu. 

Premierul a mai fost întrebat dacă nu mai e nimeni altcineva care să-l poată înlocui pe Mugur Isărescu, guvernator al BNR încă din 1990. 

”Vedeţi contextul! În acest moment, eu îmi doresc stabilitate monetară şi domnul Isărescu pe plan internaţional e un om recunoscut. Vorbesc din funcţia de prim-ministru. Trebuie un partener la BNR. Vedem că am ţinut cursul, n-a crescut dobânda cât a crescut în alte state. E normal să discut cu guvernatorul. Credeţi că această scădere a inflaţiei se face fără un mecanism bine gândit şi fără discuţii foarte serioase despre unde trebuie să intervină statul? Pentru această perioadă, încă de instabilitate economică, fragilă, cred că e persoana potrivită”, a conchis Ciolacu. 

În luna februarie, guvernatorul BNR Mugur Isărescu (74 de ani), întrebat dacă a luat o decizie de a continua la conducerea BNR, având în vedere că în acest an îi expiră mandatul, declara: “Noi nu putem să luăm nicio decizie.  Parlamentul hotărăşte, partidele politice, aşa cum spune legea. Noi trebuie să ne facem aici datoria până în ultimul moment.  Şi să dăm Consiliului următor o situaţie stăpânită”.

El a fost întrebat dacă personal îşi doreşte un nou mandat la şefia Băncii Naţionale a României. 

“Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez.  Din când în când trebuie să mă uit la buletin.  Deci a apărut clar această problemă, nu?”, a adăugat guvernatorul BNR.

La remarca potrivit căreia încă este tânăr, Mugur Isărescu a afirmat: “Nu mai sunt. Am fost odată, dar sunt totuşi mulţi ani de atunci. (…)  Nici nu depinde de mine şi n-avem şi rost să facem o discuţie din tema asta. Depinde de Parlamentul României. Noi, membrii Consiliului, stăm până în ultima clipă, ţinem frâiele şi, pe urmă, le dăm mandatul boardului viitor. Am făcut atât, atât, atât, mai trebuie făcută asta”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button