Politică

Ciolacu a anunțat planul pentru FRAUDAREA alegerilor din 2024 – COMASARE

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, joi, la Parlament, o discuţie cu Florin Cîţu privind comasarea alegerilor locale şi parlamentare însă a precizat că era vorba despre o discuţie informală şi şi-ar dori să rămână între lideri. Prin comasare, PNL, UDMR și PSD, pregătesc fraudarea alegerilor din 2024, astfel baronii locali și primarii vor mitui alegătorii pentru a vota cu monstruoasa coaliție. Costurile la care se referă Cîțu și Ciolacu sunt mita pe care trebuie să o ofere în scurta campanie electorală și menținerea puterii pentru PSD și PNL până în 2028. Nu mai vorbim de faptul că se încalcă grav Constituția și legile țării.

În fapt, cheia stă în comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare și prezidențiale deoarece baronii locali și primarii pot scoate electoratul la vot. Dacă nu există interes local, baronii locali și primarii nu mai sunt așa dornici să investească sume de bani în mituirea alegătorilor.

Ce plan are PSD, PNL și UDMR pentru a deține puterea până în 2028

”Mi-aş dori mult ca, cel puţin la nivel de preşedinţi, discuţiile informale dintre noi să încercăm să le ţinem informale până luăm o decizie. A existat această discuţie, avută şi de către mine cu domnul Florin Cîţu şi cu domnul Kelemen Hunor. Cred că învăţăm fiecare”, a spus liderul PSD. 

Despre avantajele comasării acestor alegeri, Ciolacu a spus că ar fi un efort bugetar mai restrâns. 

”Sunt, totuşi, patru rânduri de alegeri în 2024, ştim foarte bine că România nu poate interveni pe data alegerilor europarlamentare, pentru că se ţin în aceeaşi dată, la nivel european, şi atunci încercăm să fie un efort bugetar cât mai mic pentru organizarea acestor alegeri”, a spus el. 

Liderul PSD a comentat şi decizia CCR care interzice acest lucru.

”Venind cu alegerile locale lângă alegerile parlamentare, ştim foarte bine că participarea românilor la vot este cea mai consistenţă în turul doi la prezidenţiale şi la alegerile locale. Venind şi cu alegerile generale, de fapt alegi un Parlament mai legitim, pentru că va fi o prezenţa mai mare la vot”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că ”este o abordare cât se poate de corectă, pentru că ceea ce se doreşte este ca să vină cât mai mulţi parlamentari la vot şi Parlamentul să aibă o reprezentare cât mai consistentă din votul românilor”. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button