Cel de-al 29-lea președinte al SUA ar putea fi exhumat. Cererea făcută de nepotul său

Distribuie acest articol!

Nepotul fostului președinte american Warren G Harding a cerut în instanţă exhumarea rămăşiţelor bunicului său. James Blaesing spune că vrea să stabilească legătura de rudenie cu acesta cu „certitudine științifică”, potrivit BBC.

Ceilalți membri ai familiei lui Harding s-au opus acestei cereri, motivând că au acceptat dovezi bazate pe ADN că mama lui Blaesing, Elizabeth Ann Blaesing, era fiica lui Harding și a lui Nan Britton.

Harding, al 29-lea președinte al SUA, a avut o relație extraconjugală cu Britton înainte și în timpul mandatului său, între 1921 și 1923.

Legătura dintre ei a fost dezvăluită la câțiva ani după moartea lui Harding, din cauza unui atac de cord, în 1923.

Britton a vorbit despre relația ei cu Harding într-o carte publicată în 1927, „Fiica președintelui”, dar nu a căutat niciodată dovezi care să confirme paternitatea copilului. Harding nu a avut alți copii.

Apoi, în 2015, testarea genetică a confirmat o potrivire între ADN-ul lui Blaesing și cel al doi descendenți ai lui Harding. Legătura biologică a lui Blaesing cu Harding a fost declarată oficial de AncestryDNA, o divizie a Ancestry.com.

Nemulțumirile lui Blaesing au apărut înaintea aniversării a 100 de ani de la alegerea lui Harding în funcția de președinte, în 1920. Urmașii fostului președinte se pregătesc să marcheze ocazia cu un nou centru prezidențial în Marion, Ohio, unde s-a născut Harding. Dar Blaesing se plânge că el și mama sa nu au primit recunoașterea pe care o merită în noul muzeu.

„Am făcut testul și l-am adus publicului în 2015. Acum este 2020 și nimeni nu mi-a cerut nimic”, a spus el.

Blaesing a spus că „ca povestea lui, a mamei sale și a bunicii sale merită să fie incluse în muzee” și că speră să obțină acest lucru oferind dovezi suplimentare pe bază de ADN despre legătura sa biologică cu Harding.

„Din păcate, recunoașterea publică și acceptarea de către descendenți, istorici și biografi că dl Blaesing este nepotul președintelui Harding nu este suficientă pentru el”, au spus descendenții fostului președinte, care se opun exhumării.

Ohio History Connection, care administrează casa memorială Harding, spun că a acceptat rezultatele testului ADN din 2015 și că intenționează să includă în noul muzeu o secțiune despre Britton și fiica ei.

Sursa: Digi24

 • Grecia: Profesorii care refuză vaccinarea sau testarea vor fi sancționați
  Distribuie acest articol!Autoritățile din Grecia anunță că profesorii care refuză vaccinarea sau testarea înainte de a se întoarce la cursuri vor fi sancționați. Printre măsurile disciplinare se numără și reducerea salariului. Noile reglementări elaborate de Ministerul Educației pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, atât la școli, cât și la universități, vizează întreg
 • Sectorul 3: Dosar penal în urma surpării malului de pământ soldat cu 2 morți și 4 răniți
  Distribuie acest articol!Poliția Capitalei a deschis dosar penal in rem în urma surpării malului de pământ de luni, soldat cu 2 morți și 4 răniți. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și Serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale
 • Arafat: E posibil ca vaccinarea cu a treia doză să înceapă și în România
  Distribuie acest articol!E posibil ca vaccinarea cu a treia doză să înceapă și în România, a declarat Raed Arafat. Șeful DSU a precizat că Agenția Europeană pentru Medicamente ia în considerare această decizie. În cazul în care a treia doză de vaccin va fi aprobată, România va implementa această măsură. „Am înțeles că se aşteaptă
 • Firea îl atacă pe Nicușor Dan pentru că și-a luat concediu: „Cu orașul plin de gunoaie, șobolani, țânțari, el poate”
  Distribuie acest articol!Firea îl atacă pe Nicușor Dan pentru că și-a luat concediu trei săptămâni în perioada 2-20 august: „Cu orașul plin de gunoaie, șobolani, țânțari, el poate”. Actualul primar al Capitalei și-a delegat atribuţiile de primar general către Diana Pungă, administrator public în PMB, şi către Emanuela Jugureanu, director general la Direcţia Generală Economică
 • Primăria neamțului de Timişoara a fost dată în judecată de zeci de angajaţi
  Distribuie acest articol!33 de angajaţi au dat în judecată Primăria Timişoara, anunţă liderul sindicatului SLA, Tiberiu Negrei. Motivul îl constă nouă organigramă adoptată luna trecută, prin care vor fi desfiinţate 80 de posturi, din care 10 sunt de conducere. Tribunalul Timiş a acceptat acţiunea de contencios administrativ şi fiscal a sindicatului, pentru “suspendare executare act

Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: