Ce ore dispar din orarul elevilor din clasa pregătitoare, până în clasa a IV-a! La clasa I va fi scoasă o oră de Limba română | Stirea de Iasi

Distribuie acest articol!

Câteva ore vor fi scoase din orarul elevilor din clasa pregătitoare până în clasa a patra, începând din noul an școlar, de la 14 septembrie 2020.
Astfel, elevii care vor intra la 14 septembrie 2020 în clasa pregătitoare vor face cu o oră mai puțin pe săptămână, față de colegii lor din generațiile trecute.
Ora tăiată este de la materia Dezvoltare personală, care în final va rămâne cu 1 oră pe săptămână.
Aceștia vor avea 18 ore obligatoriu pe săptămână, la care se poate adăuga un optional, potrivit Edupedu.ro.
Religia rămâne fără nicio schimbare cu o oră pe săptămână în Trunchiul comun din clasa pregătitoare până în liceu.
La clasa I dispare o oră de Limba română. Ce alte ore dispar
Potrivit proiectului de plan-cadru pentru învățământul primar, document obținut de Edupedu.ro, la clasa I dispare o oră de Limba română, din septembrie 2021.
Însă, o oră în plus de Limba română va exista în orarul pentru clasa a III-a, din septembrie 2023. Vor fi 19 ore obligatorii săptămânal (față de 20 de ore până acum) și maximum un opțional.
Dispar ore din aria „Educație fizică, sport și sănătate” și este eliminată disciplina „Joc și mișcare”. Concret, de la materia „Muzică și mișcare” este tăiată o oră pe săptămână la clasa a II-a, rămânând o oră pe săptămână (de la două). Odată cu tăierea materiei „Joc și mișcare”, dispare și ora alocată pe săptămână acestei discipline în clasele a III-a și a IV-a.
La disciplina „Arte vizuale și abilități practice” este tăiată o oră pe săptămână la clasa a III-a.
Din septembrie 2024, la clasa a IV-a, elevii vor avea un total de 20 de ore pe săptămână, obligatoriu (față de 21 cât prevede planul-cadru în vigoare). La acest total s-a ajuns prin eliminarea orei de „Joc și mișcare”.

 » Citești între articolul pe www.StireaDeIasi.RO


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: