Opinii

”Căutam cizmar cu patru clase!” Românii îl regretă pe Ceaușescu

Se împlinesc 33 de ani de la asasinarea lui Nicolae Ceaușescu în ziua de Crăciun de un pluton de execuție comandat de Ion Iliescu. Aflăm în aceste zile rechizitoriul dosarului Revoluției că Iliescu a plănuit asasinarea cuplului Ceaușescu pentru a prelua puterea politico-militară a statului român. Cei care spuneau aceast lucru până mai ieri erau considerați conspiraționiști însă acesta era purul adevăr.

Bunicul spunea că va fi vai și amar de România pentru că ne-am omorât conducătorul în ziua sfântă de Crăciun. Au trecut 33 de ani, ne uităm la România și dezastrul din țară încât vorbele bunicului par rostite ieri. Am văzut multe mesaje pe Facebook în care românii explică de ce era mai bine atunci și de ce e rău acum. Părerile sunt împărțite însă majoritatea sunt de părere că era mai bine pe timpul lui Ceaușescu.

Românii spun că era frig, se sta la cozi, nu prea aveai ce cumpăra din magazine, dar la nivel mondial România reprezenta o putere, iar Ceaușescu redase mândria poporului român. În România lui Ceaușescu exista stabilitate, în schimb azi peste șase milioane de români au ajuns pe meleaguri străine.

Rezultatele unui sondaj realizat de INSCOP arată că la 30 de ani de la asasinarea lui Ceaușescu, 63% dintre români cred că situația de atunci era mai bună decât cea de acum. Peste 90 la sută dintre români cred ca soții Ceaușescu ar fi trebuit să aibă un proces corect, conform unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare și Strategie (IRES).

Românii spun că Ceaușescu era un patriot adevărat, nu o slugă precum Iohannis, Ciolacu sau Ciucă. Sărăcia din țară a atins cote abisale, iar însuși țara merge într-o direcțe greșită. Inflația galopantă, sărăcia din țară, facturile exorbitante, criza alimentară și falimentul fermierilor va transforma România într-un butoi cu pulbere. Este nevoie doar de un imbold pentru a cutremura sistemul din temelii.

Un slogan bântuie internetul: ”Căutăm cizmar cu patru clase!”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button