Opinii

Bercea Mondial, eliberat după doi ani, după ce-a primit o pedeapsă de 13 ani!

În timp ce românii stau cu un ochi pe războiul din Ucraina, cu un altul pe prețul benzinei și cu al treilea (se știe că românul e vizionar și are ochi și-n ceafă, nu?) pe coada la pașapoarte, ce credeți voi că face justiția română? Păi ce să facă, draga de ea: mai ceva ca șmenarii de la alba-neagra, întoarce masa și ne spune că ăia are, aia n-are, Bercea-i scos din închisoare! Da, da, ați citit bine: renumitul magician al șișului și toporului, Bercea Mondial, va fi eliberat printr-o hotărâre definitivă, adoptată ieri de Tribunalul Mehedinți. Negru pe alb, hotărârea zice așa: „Tribunalul admite contestaţia formulată de condamnatul Anghel Sandu, împotriva sentinţei penale nr. 71/18.01.2022, pronunţată de Judecătoria Dr. Tr. Severin, în dosarul cu numărul 10989/225/2021. Desfiinţează parţial sentinţa penală atacată în sensul că: admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Anghel Sandu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Anghel Sandu din executarea pedepsei de un 13 ani şi 272 zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 130/2020, a Tribunalului Mehedinţi. Dispune punerea în libertate a condamnatului Anghel Sandu de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 198/2020, emis de Tribunalul Mehedinţi, dacă nu este arestat în altă cauză (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 10 Martie 2022, la sediul Tribunalului Mehedinţi.”

Trebuie precizat că faimosul cumătru al fostului președinte Traian Băsescu, pre numele lui de scenă Bercea Mondial și cel de mirean Sandu Anghel, a intrat după gratii în octombrie 2020, fiind condamnat definitiv la 13 ani și 272 de zile pentru tentativă de omor săvârșită în 2009 împotriva unui fost viceprimar al orașului Slatina. Și, ca lucrurile să fie și mai clare, iar decizia de ieri a instanței să fie apreciată la justa ei valoare, să mai adăugăm că Bercea Mondial a mai fost condamnat definitiv la închisoare în 2014 pentru 8 ani şi 9 luni, după ce în anul 2011 l-a înjunghiat pe unul dintre nepoţi, fiind eliberat condiţionat în februarie 2019. În plus, mai este inculpat într-un dosar, pentru evaziune fiscală, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat, fiind acuzat că a făcut tranzacții ilegale de autoturisme și a vândut imobile la prețuri supraevaluate. Dar, la cum arată justiția în caricatura de stat eșuat numit România, mă aștept ca în dosarul ăsta judecătorii nu doar să-l lase liber pe jupânul Bercea, ci și să dispună să i se dea înapoi, pe gratis, mașinile și cășilii vândute!

Citește și: Cristian Dide, după eliberarea din arest: Justiția este strâmbă! Procurorii și judecătorii terfelesc actul de justiție

La drept vorbind, omul e complet nevinovat – ce vină are el dacă judecătorii sunt milostivi? Pentru că e clar ca vaca, judecătorii ăia din Mehedinți care l-au eliberat, după ce a executat nici doi ani de pușcărie dintr-o pedeapsă de aproape 14 (!), nu au făcut asta fiindcă Bercea i-ar fi poleit cu aur și-n cerul gurii, cum zic gurile rele și invidioșii. Nooo, sunt convins că un leuț n-au luat judecătorii de la famelia lui Bercea, un cocoșel, acolo, de prins în salbă! Pur și simplu ei l-au scos de la bulău fiindcă sunt niște buni creștini și ce și-or fi zic, mititeii: „Băi, fraților judecători, am intrat în postul Paștelui, o faptă bună nu facem și noi?” Și ce-ați fi vrut să facă? Să treacă o babetă strada? N-or fi găsit babetă! Să doneze bani din salariul baban copiilor nevoiași? Nu era niciunul pe lângă casierie când le-a intrat leafa pe card… Așa că au decis să-l elibereze pe Bercea Mondial, să aibă și omul o bucurie de Paște, să pape și el cozonacul cu rudele, să ciocnească un ou (sau un cap, mă rog), să înfigă un șuriu în vreun nepot (cum a mai făcut), că nepoți are berechet!

Prin urmare, cum ziceam, nimeni nu e de vină: nici Bercea că a comis tentativa de omor, nici judecătorii, că l-au eliberat după doi ani (probabil că la următoarea faptă n-o să mai primească nici măcar o zi de pârnaie, că știți cum se zice, a treia e cu noroc și primește el un bonsus, ceva). De vină este justiția de rahat, păstorită de Iohannis și frățiorii lui din PSD și PNL. Dacă justiția asta n-ar mai contopi faptele, ci ar pedepsi făptașii după toate câte au făcut, fiți siguri că, la o pedeapsă totală de vreo 50 de ani de pușcărie, să zicem, cum e în America și-n alte țări, niciun judecător n-ar mai îndrăzni să elibereze după doar doi ani pe cineva condamnat pentru tentativă de omor. Dar așa, ce mi-e doi ani, ce mi-e 13 ani și restul zile, tot pe-acolo – și-o fi zis judecătorul care l-a scos pe Bercea din zarcă.

Mă gândesc însă că toată povestea asta trebuie să aibă vreun sens ascuns, inițiatic, pe care noi, muritorii de rând, nu-l pricepem. Mai știi că nu l-au scos pe Bercea Mondial ca să-l folosească drept armă secretă în războiul cu rușii care, iată, bate la ușă? Păi când s-o pune meseriașul de Bercea pe tancurile rusești, să le șmecherească, să le învârtească, să le manglească, vericule, cum numai el știe, nici șenila nu mai rămâne din ele: într-o săptămână bagă Mondialul nostru toată coloana rusească de 64 de kilometri în REMAT. Așa că foarte bine că e Bercea liber: el ne este speranța, doar cu el îi putem învinge pe ruși.

Slava Bercea, heroiam slava, mânca-v-aș turela voastră!

Citește și:

Cum arată echipa națională de ciordeală: Ciolacu și Firea se ocupă de Finanțe, Cazanciuc și Corlățean de Justiție

OLT: În România nu există justiție, justiția este coruptă. Justiția se face pe ochi frumoși pentru interese. Sunt niște imbecili, niște analfabeți

Suntem ciuca bătăii lui Klaus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button