Politică

Cum arată echipa națională de ciordeală: Ciolacu și Firea se ocupă de Finanțe, Cazanciuc și Corlățean de Justiție

Echipele de negociere ale PSD, PNL și UDMR se vor întâlni miercuri și joi pentru a realiza programul de guvernare. Întâlnirile vor fi împărțite pe domenii și vor avea loc la o vilă de protocol, potrivit unor surse politice. Programul de guvernare și negocierea ministerelor ar trebui finalizate până la începutul săptămânii viitoare. Liderii celor trei partide vor ca votul pentru noul guvern să fie dat până pe 18 noiembrie.

Astfel, la discuțiile de miercuri vor participa liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu. De altfel, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu va fi prezent la toate întâlnirile. 

Cum arată echipa națională de ciordeală

Prima discuție va avea loc de la ora 10. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și Cristian Socol vor discuta pe domeniile Ecomomie și Finanțe. De la ora 12 încep discuțiile pe Justiție, la care vor participa Titus Corlățean, Robert Cazanciuc și Maya Teodoroiu. La ora 14 vor fi discutate capitolele Interne, Externe și Apărare, la care lucrează Vasile Dîncu, Mihai Weber și Titus Corlățean. La ora 15 sunt programate discuțiile pe capitolul Transporturi, Fonduri Europene și Dezvoltare, unde din partea PSD vor participa Vasile Dîncu, Paul Stănescu și Mihai Weber. De la ora 16, Agricultură și Mediu, unde vor fi prezenți Paul Stănescu, Adrian Chesnoiu, Petre Daea, Daniel Botănoiu și Gabriela Firea, iar de la ora 17 capitolul Energie, unde vor merge la discuții Daniel Zamfir și Radu Popa. Negocierile continuă și joi cu domenile Muncă, Sănătate și Educație.

Din partea PNL vor participa vicepreședinții partidului pentru fiecare domeniu în parte. Economie și Finanțe- Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan și Virgil Popescu; Justiție-Alina Gorghiu, Iulia Scântei; Interne, Externe și Apărare-Rareș Bogdan, Nicolae Ciucă, Robert Sighiartău; Transporturi, Fonduri Europene și Dezvoltare: Gheorghe Falcă, Alin Nica, Florin Roman; Agricultură și Mediu: Daniel Constantin, Mircea Fechet, George Stângă; Energie: Virgil Popescu. La discuții vor merge și Nelu Tătaru, Raluca Turcan sau Sorin Cîmpeanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button