Politică

Baronul PSD, Ion Mocioalcă, numit vicepreşedinte al Curţii de Conturi

Baronul PSD, Ion Mocioalcă, a demisionat, luni, din Parlament, ca urmare a numirii sale ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

„Chiar nu mă gândeam că după 23 de ani petrecuţi în această clădire ar putea să mă mai întreacă emoţiile când vorbesc în faţa plenului uneia dintre Camere. E mult, e puţin 23 de ani, nici nu am dorinţa de a stabili recorduri. Astăzi ar fi trebuit să vin în faţa dumneavoastră să citesc o demisie. Nu o voi face, însă să nu vă gândiţi că am renunţat la funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, acolo unde dumneavoastră, prin votul dumneavoastră, m-aţi trimis. Astăzi, când vorbim, nu ar fi loc de cuvinte de genul „Vă iubesc pe toţi!” pentru că nu ar fi aşa şi aş minţi. Însă vă asigur pe toţi de preţuirea şi respectul meu. Au fost aproape 1000 de zile petrecute împreună cu dumneavoastră, importante pentru cariera mea politică, o carieră care se încheie astăzi, drept pentru care vă mulţumesc şi vă urez sănătate maximă şi succes în tot ceea veţi întreprinde aici”, a spus, luni, Mocioalcă, de la tribuna Senatului.

Locul său de senator a fost vacantat, ulterior, prin votul plenului.

Candidaţii pentru două funcţii de vicepreşedinţi şi şase consilieri ai Curţii de Conturi au fost validaţi, pe 10 octombrie, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Au fost validaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai Curţii de Conturi Ion Mocioalcă (252 de voturi „pentru” şi 114 de voturi „contra”) şi Lucian-Ovidiu Heiuş (256 de voturi „pentru” şi 100 „contra”).

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button