Politică

AUR este alături de taximetriști! Firmele de ridesharing au adus un prejudiciu statului român de peste 10 milioane de euro

Deputatul AUR Daniel Gheba a declarat marți într-o conferință că ANAF a declarat că firmele de ridesharing au adus un prejudiciu statului român de peste 10 milioane de euro, iar AUR este alături de taximetriști. 

”Invazia acestor firme de ridesharing au produs un dezechilibru la nivel economic și o fraudă fiscală. Chiar ANAF-ul a declarat că firmele de ridesharing au adus un prejudiciu statului român de peste 10 milioane de euro. În acest moment, ANAF nu poate să recupereze acest prejudiciu, pentru că aceste PFA-uri, mașinile care fac ridesharing au contracte de comodat și închiriere”, a spus Gheba.

Deputatul AUR a mai spus că există o concurență neloială deoarece aceste firme nu plătesc taxe și impozite la fel de mult precum firmele de taxi iar taxele sunt mult mai mici, profiturile plecând în afara țării, în Olanda și Estonia.

”AUR este alături de taximetriști și îi susține. Ne dorim ca drepturile lor să nu mai fie încălcate de către firmele de ridesharing”, a spus Gheba.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button