PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion, copreședintele AUR: în ultimii 30 de ani au creat un stat antiromânesc

Prezent în cadrul unei emisiuni la Kapital Tv, George Simion a declarat că alegerile nu trebuie să fie amânate și că în ultimii 30 de ani clasa politică a creat un stat antiromânesc, adică un stat îndreptat împotriva românilor:

„Nu există nici un motiv ca aceste alegeri să fie amânate. Avem un parlament care are un rol onorific și de care trebuie să ne debarasăm cât mai repede.

Guvernul este depășit de situație și mimează măsurile care se iau în alte state. A luat măsuri nu ca să încurajeze pe români ci ca să îi sperie, să închidă afacerile românilor.

Au vrut să amâne deoarece nu erau pregătiți de alegeri și să se mai agațe de funcțiile lor.

George Simi

„Acesta este un stat antiromânesc în care dublul standard este la el acasă.

Când avem nevoie la vot de diaspora vin partidele și vorbesc de eliminarea pensiilor speciale. Când nu mai avem nevoie de ei uităm de ei.

În diaspora există șase milioane de români, la care se adaugă comunitățile istorice cu alte șase milioane de români.

Poporul român este cu mult mai mare decât cred unii români.

Alt dublu standard: avem pandemie sau nu avem pandemie? Interzicem românilor să vină acasă dar pe de altă parte face o comandă Merkel și trimitem români să culeagă șparanghel?”.

George Simion este copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, singurul partid antisistem și neparlamentar ce a reușit să depună liste complete în toate județele la aceste alegeri parlamentare.

Pe 6 decembrie românii pot alege să continue cu dezastrul existent sau pot să aleagă o schimbare.

  • Ilie Bolojan s-a mutat în vila din care a fost gonit Traian Băsescu
    Premierul Ilie Bolojan s-a mutat în vila RAAPPS în care a locuit fostul președinte Traian Băsescu până să i se retragă acest drept.  Ilie Bolojan s-a mutat în vila de protocol RAAPPS care a aparținut fostului președinte Traian Băsescu, până să i se retragă acest drept, după decizia de colaborare cu Securitatea. Potrivit aceleiași surse, și Mihai Jurca s-a mutat și el într-o vilă a RAAPPS.
  • Demisie-surpriză în plin protest la Finanțe: Alin Marius Andrieș pleacă din funcția de secretar de stat
    Alin Marius Andrieș, prim-vicepreședinte al PNL Iași, și-a anunțat marți încheierea mandatului de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Decizia vine în contextul protestelor angajaților din instituție, nemulțumiți de politicile guvernamentale. Andrieș a transmis un mesaj de mulțumire și reflecție, sugerând că urmează noi provocări profesionale. Plecarea sa marchează finalul unui mandat cu miză tehnocrată, în care s-a implicat în reforme esențiale. Într-un moment tensionat pentru Ministerul Finanțelor, marcat de proteste ale angajaților nemulțumiți de măsurile Guvernului, Alin Marius Andrieș a anunțat că se retrage din funcția de secretar de stat. Oficialul liberal, prim-vicepreședinte al PNL Iași și profesor universitar, …
  • Rușine națională: CCR îi redă lui Traian Băsescu privilegiile de fost președinte, deși a fost dovedit colaborator al Securității
    Curtea Constituțională a decis, stupefiant, să-i redea lui Traian Băsescu toate drepturile de fost președinte, deși instanțele l-au declarat definitiv colaborator al fostei Securități. Decizia ignoră complet condamnarea morală a colaborării cu fosta poliție politică și readuce în funcții privilegiate o persoană cu trecut dovedit în slujba unui regim opresiv. Gestul CCR ridică întrebări grave despre respectul față de victimele comunismului și compromite ideea de justiție morală în România. Traian Băsescu, fostul președinte al României și colaborator dovedit al Securității, primește înapoi, printr-o decizie revoltătoare a Curții Constituționale, toate privilegiile pe care le pierduse după ce justiția l-a etichetat definitiv …
  • Lista scumpirilor de la 1 iulie. Energie, RCA, carburanți și rovinietă. Bugetele familiilor românești, din nou sub presiune
    De la 1 iulie 2025, românii se confruntă cu o nouă rundă de scumpiri, odată cu încheierea mai multor măsuri de plafonare aplicate de stat. Prețurile cresc semnificativ la electricitate, polițele RCA, carburanți și rovinietă, afectând direct cheltuielile lunare ale gospodăriilor. Începând de astăzi 1 iulie intră în vigoare o serie de scumpiri majore care vor afecta milioane de români. Măsurile de protecție instituite de stat în ultimii ani, precum plafonările de preț la energie și asigurări auto, au expirat lăsând loc unei piețe libere marcate de tarife mai mari și costuri sporite în aproape toate domeniile esențiale. Factura la …
  • Rețea de corupție adâncă: Statul român a dat buletine false pentru mii de străini. Funcționarii publici, parte din mecanismul ilegal
    Peste 7.000 de străini din Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova au obținut acte românești în baza unor documente falsificate, cu sprijinul direct al unor funcționari publici. Marți, autoritățile au efectuat peste 200 de percheziții într-un dosar care scoate la lumină un mecanism corupt adânc înrădăcinat în instituțiile statului. România se confruntă cu un nou caz grav care evidențiază disfuncțiile și corupția sistemică din interiorul aparatului administrativ. Mii de cetățeni străini au beneficiat de acte de identitate românești obținute ilegal, prin certificate de cetățenie falsificate și declarații mincinoase, cu ajutorul direct al funcționarilor publici din cadrul unor instituții ale statului. …
  • Elena Udrea va fi eliberată din închisoare
    Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, va fi eliberată condiționat din penitenciar, după ce Judecătoria Ploiești a admis cererea depusă în acest sens. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs de procurori în termen de trei zile. DNA a contestat deja eliberarea, susținând că Udrea nu s-ar fi reabilitat în detenție. Judecătoria Ploiești a decis luni, 1 iulie, eliberarea condiționată a Elenei Udrea, fost ministru al Turismului, care executa o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul de corupție „Gala Bute”. Udrea a ispășit trei ani și zece luni din pedeapsă, beneficiind de deducerea perioadelor petrecute …
  • Începând de astăzi, Danemarca introduce serviciul militar obligatoriu pentru femeile peste 18 ani
    De la 1 iulie 2025, Danemarca devine oficial una dintre primele țări europene care aplică serviciul militar obligatoriu în mod egal pentru bărbați și femei. Toți cetățenii cu vârsta de peste 18 ani pot fi selectați prin tragere la sorți pentru un stagiu militar de 11 luni. Măsura intrată azi în vigoare a stârnit deja reacții controversate în societatea daneză. Începând de astăzi, 1 iulie 2025, intră în vigoare noua lege din Danemarca prin care serviciul militar devine obligatoriu și pentru femeile care au împlinit 18 ani. Decizia autorităților daneze marchează o schimbare istorică în politica de apărare a țării, …
  • Marius Lulea (AUR): „Politicienii nu dispar, se transformă. România a inventat teleportarea administrativă”
    Marius Lulea, prim-vicepreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), critică dur modul în care politicienii români se mențin constant în funcții plătite din bani publici, indiferent de rezultatele sau demiterea lor. Într-o declarație ironică, acesta compară fenomenul cu legea conservării energiei, acuzând clasa politică de crearea unui „perpetuum mobile politic” care funcționează pe spinarea cetățeanului. Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a lansat un atac tăios la adresa sistemului politic românesc, acuzându-l că funcționează după o logică în care „nimic nu se pierde, totul se transformă”, dar în defavoarea cetățeanului. Într-o declarație publicată pe rețelele sociale, Lulea a ironizat mobilitatea funcțiilor publice, …
  • Cernavodă: Primarul sparge 400 de mii de euro pe manele din banii cetățenilor
    Primarul din Cernavodă, Liviu Negoiță, a provocat reacții controversate după ce a decis să aloce 400.000 de euro pentru organizarea unui festival de manele în cadrul Zilelor Orașului Cernavodă, în contextul actualei crize bugetare. Evenimentul va aduce pe scenă 15 artiști, printre care Vali Vijelie, Nicolae Guță și Dani Mocanu. Contactat de jurnaliștii Antena 3 CNN, primarul a răspuns ironic la întrebarea despre cheltuieli: „Acum ne preocupă pe toți criza banilor, inclusiv la Cernavodă?” Negoiță a explicat că finanțarea provine din taxele și impozitele locale și a subliniat importanța evenimentului pentru comunitate. „Din banii locali, doamnă, sunt din banii noștri, din taxele și …
  • Grefierii au ieșit în stradă în această dimineață: „Suntem umiliți și jefuiți!” Justiția, în prag de blocaj total
    În această dimineață, aproape 100 de grefieri au protestat pe treptele Curții de Apel București, denunțând decizia Guvernului de a plafona sporul pentru condiții grele de muncă la doar 300 de lei brut. Sindicaliștii acuză autoritățile de umilire și furt instituționalizat. Dacă revendicările lor nu sunt luate în serios, avertizează: sistemul judiciar riscă paralizia. Protestul a început în această dimineață, când zeci de grefieri s-au adunat pe treptele Curții de Apel București, fluturând foi A4 cu mesaje precum „Suntem jefuiți” și „Fără muncă gratuită”. Este un strigăt de disperare împotriva unei decizii considerate abuzive. Guvernul a limitat sporul pentru condiții …
  • Daniel David scuză gafele: Bolojan și Dan vor binele țării. Dar lipsește competența
    Ministrul Educației, Daniel David, și-a cerut iertare pentru gafele recente, declarând că „nu e mândru” de modul în care a comunicat și că regretă greșelile făcute. În același timp, și-a exprimat susținerea pentru președintele Nicușor Dan și premierul Ilie Bolojan, pe care i-a descris drept „oameni cinstiți, deștepți și care vor binele țării” – un mesaj care încearcă să salveze aparențele, dar nu convinge în fața realității: lipsește competența. Poți fi deștept, onest și bine intenționat – dar dacă nu livrezi rezultate, rămâi o figură decorativă. România are nevoie disperată de oameni care nu doar „vor binele”, ci știu cum …
  • Guvernanții recunosc că au condus prost și politicienii trăiesc în lux… dar taie de la popor, nu din pensiile speciale
    Când un fost ministru de Finanțe, precum Alexandru Nazare, recunoaște că România „a trăit pe datorie”, nu mai este vorba de analiză economică, ci de confesiune post-faliment. Într-un moment rar de sinceritate, acesta afirmă că „trebuie să avem curajul schimbării” pentru că altfel „nu mai putem merge mai departe” (sursa: Digi24). Dar întrebarea esențială rămâne: cine plătește nota pentru acest dezastru gestionat de ei? Răspunsul e simplu și cinic: plătește poporul. Nu cei care au luat deciziile proaste, nu demnitarii cu vile, șoferi și consilieri de imagine. Nu cei care și-au triplat salariile în Parlament și și-au votat pensii speciale. …
  • Statul român, sabotaj pe șantiere: Umbrărescu aproape a fugit de pe Autostrada Unirii. Grindeanu l-a calmat cu vorbe, nu cu soluții
    Într-un nou episod al haosului administrativ românesc, cel mai mare constructor din țară, Dorinel Umbrărescu, a fost la un pas să abandoneze două tronsoane vitale din Autostrada A8. Motivul? Pretenții absurde, garanții sufocante și o instituție de stat complet ruptă de realitate. Statul român aproape și-a sabotat singur singurul constructor care mai lucrează. Iar Grindeanu joacă pompier de serviciu, într-un sistem care arde mocnit de incompetență politică și orgolii birocratice. Într-o țară în care autostrăzile sunt promisiuni electorale reciclate la fiecare patru ani, Dorinel Umbrărescu rămâne, paradoxal, singura garanție că România mai construiește ceva. Iar ce face statul român în …
  • Guvernul dă cu o mână și ia cu două: 50 de lei pe lună pentru săraci, în timp ce facturile explodează
    De la 1 iulie, românii vor plăti mai mult pentru curentul electric, odată cu expirarea plafonării prețurilor. Guvernul promite sprijin pentru categoriile vulnerabile, dar vine cu o „soluție” batjocoritoare: un tichet lunar de doar 50 de lei. În timp ce milioane de români se luptă cu sărăcia, statul oferă ajutor simbolic, de ochii lumii, care nu acoperă nici măcar o treime din noile facturi. În fața celei mai mari scumpiri a energiei electrice din ultimii ani, Guvernul României a reușit performanța de a dezamăgi din nou. Ajutorul promis celor mai vulnerabili dintre cetățeni s-a transformat într-o insultă mascată în „sprijin …
  • Lux, pișcoturi și protecție politică: CNI, o companie de stat transformată în feudă personală
    Salarii uriașe, achiziții de fiță și stenograme incendiare din dosare DNA, Compania Națională de Investiții (CNI) devine simbolul corupției tăcute din instituțiile românești. Deși apar informații grave privind controlul politic și abuzul de resurse publice, șefa instituției, Manuela Pătrășcoiu, rămâne neatinsă de anchete sau sancțiuni. În loc să construiască pentru români, CNI pare că servește doar interesele clientelei de partid. Într-o Românie în care școlile stau să cadă și spitalele sunt în ruină, Compania Națională de Investiții, în loc să livreze infrastructură publică esențială, pare preocupată de pișcoturi fine și lefuri astronomice pentru conducere. CNI, o instituție aflată în subordinea …
  • Statul român pedepsește performanța: Sporurile pentru fonduri europene, condiționate și limitate drastic
    Ministerul Dezvoltării pregătește o măsură controversată care va reduce drastic sporurile acordate angajaților ce gestionează fonduri europene. Acestea vor fi acordate doar dacă se îndeplinesc o serie de condiții birocratice și subiective, în ciuda complexității și presiunii uriașe a muncii desfășurate pentru absorbția banilor europeni. Guvernul riscă să lovească tocmai în cei care aduc bani în economie. Într-o mișcare ce pare să ignore realitățile din administrația publică, Ministerul Dezvoltării propune limitarea sporurilor pentru gestionarea fondurilor europene, deși acestea sunt esențiale pentru buna funcționare și motivația celor implicați în proiectele de dezvoltare. Cu o birocrație deja sufocantă și un deficit acut …
  • Florin Roman îl atacă pe Ilie Bolojan: „Conduce partidul ca un dictator autentic”
    Florin Roman, deputat PNL de Alba, refuză să participe la Consiliul Național al partidului și lansează critici dure la adresa liderului liberal Ilie Bolojan. Acesta denunță lipsa de democrație internă, acuzând că deciziile se iau fără consultare și se validează formal, „doar pentru a hrăni un ego”. Roman critică și numirea lui Dragoș Pâslaru la Fonduri Europene, spunând că este o impunere fără nicio legătură cu voința PNL. Jurnalistul Dan Bucura salută gestul lui Roman, dar se întreabă dacă nu este vorba doar de un foc de paie. Deputatul liberal Florin Roman a ieșit public cu un mesaj tranșant împotriva …
  • Italia vrea să includă podul către Sicilia în bugetul de apărare pentru a atinge ținta NATO
    Guvernul italian, condus de Giorgia Meloni, propune ca celebrul proiect al podului peste Strâmtoarea Messina, estimat la 13,5 miliarde de euro, să fie inclus în cheltuielile militare. Măsura este văzută ca o soluție ingenioasă pentru a respecta noul obiectiv NATO de 5% din PIB pentru apărare până în 2035. În fața obiectivului ambițios impus de NATO, alocarea a 5% din PIB pentru apărare până în 2035, Italia caută metode creative de a-l atinge. Una dintre acestea: includerea controversatului proiect de construire a podului peste Strâmtoarea Messina în categoria cheltuielilor strategice de apărare. Cu o alocare actuală de doar 1,49% din …
  • Bolojan vorbește de reforme, dar la Aeronautică directorul refuză să aplice legea și să emită avize
    Premierul Ilie Bolojan vorbește aproape zilnic despre reformă, legalitate și eficiență administrativă. Însă în instituțiile din subordinea sa realitatea este cu totul alta. La Autoritatea Aeronautică Civilă din România, directorul instituției refuză să aplice legea și blochează în mod abuziv emiterea de avize esențiale pentru proiectele civile. Mai mult, instituția a blocat platforma online prin care aceste avize ar trebui emise, transformând un sistem digitalizat, transparent și eficient într-o armă birocratică de șantaj administrativ. Platforma, care ar trebui să funcționeze continuu și să ofere acces egal tuturor beneficiarilor, este închisă arbitrar și „se deschide” doar pentru cine trebuie. Aceasta nu …
  • Danemarca preia președinția Uniunii Europene: „Prioritatea este securitatea continentului european”
    Începând cu 1 iulie, Danemarca preia președinția rotativă a Uniunii Europene, având ca prioritate principală securitatea continentului. Guvernul condus de Mette Frederiksen își propune să impulsioneze dezvoltarea capacităților de apărare ale UE, în contextul noilor angajamente NATO. Pe agenda președinției daneze se află și măsuri dure împotriva imigrației ilegale și susținerea unei autonomii strategice europene în domeniul apărării. Danemarca a preluat marți, 1 iulie, președinția rotativă a Uniunii Europene, punând accent pe consolidarea securității europene și intensificarea investițiilor în domeniul apărării. Noua direcție vine în contextul angajamentului recent al statelor NATO de a aloca 5% din PIB pentru apărare până …
  • Cum sunt țepuiți românii prin facturile la energie
    Lună de lună, consumatorii de energie din România plătesc prin facturile lor o taxă pentru cogenerare. Această taxă este ajutorul de stat pe care România îl acordă din 2011 producătorilor de energie electrică şi termică, cei care de fapt sunt esenţa sistemelor centralizate de încălzire, pentru ca ei să reziste în piaţă. Iniţial, schema ar fi trebuit să se aplice până în 2023, dar în 2022 a fost prelungită până în 2033, deci „bonus“ încă 10 ani de subvenţii pe banii consumatorilor. „Valoarea totală a contribuţiei facturate de la intrarea în aplicare a schemei de sprijin şi până în decembrie …
  • Unul din trei pensionari trăiesc în sărăcie sau la limita sărăciei
    România anului 2025 e o țară care își uită bătrânii. Într-un stat care se laudă cu creștere economică, cu reforme și digitalizare, realitatea de zi cu zi a pensionarilor este una crudă: unul din trei trăiește în sărăcie sau la limita subzistenței. Mai exact, peste 1,3 milioane de vârstnici nu își permit o viață decentă după zeci de ani de muncă și contribuții. Statul îi ignoră. Politicienii își votează pensii speciale, își cresc indemnizațiile și se plimbă cu coloane oficiale, în timp ce bătrânii își numără banii pentru pâine și medicamente. În mediul rural, mulți dintre ei trăiesc singuri, în …
  • Știați că parlamentarii au venituri de cabinet de aproape 50.000 lei, dar politicienii taie bursele?
    În timp ce România se confruntă cu o criză socială gravă, cu elevi care abandonează școala din lipsă de bani și cu profesori care își plătesc singuri materialele didactice, parlamentarii înoată în privilegii. Fiecare deputat sau senator are alocat lunar un buget de aproape 50.000 lei pentru „cheltuieli de cabinet”. Adică bani publici pentru consilieri, birouri, mașini, telefoane și alte „nevoi” de lux ale aleșilor. În același timp, guvernanții vorbesc despre „raționalizare” și „disciplină bugetară” și, cu un cinism incredibil, decid să taie bursele elevilor. Bursa de merit, care abia ajungea la câteva sute de lei pe lună, devine o …
  • Peste 30% din copiii României trăiesc în sărăcie. Nu au ce pune pe masă, statul i-a abandonat
    Într-o țară europeană, membră a Uniunii și cu pretenții de dezvoltare, peste 1,3 milioane de copii trăiesc în sărăcie sau la limita subzistenței. Asta înseamnă unul din trei copii. Iar această realitate nu se regăsește în discursurile oficiale, ci în casele reci, în frigiderul gol, în ghiozdanele goale și în stomacurile lipsite de hrană. Sărăcia infantilă în România nu este o cifră statistică – este o dramă națională. Zeci de mii de copii merg la culcare flămânzi, nu au haine adecvate, nu au acces la educație decentă, la servicii medicale sau la un viitor. Se nasc fără șanse și cresc …
  • Presiuni sociale imense. Statul refuză să facă reforme reale. Se merge în pas de melc
    România clocotește. Presiunile sociale cresc de la o zi la alta: profesori în stradă, medici epuizați, fermieri revoltați, antreprenori sufocați de taxe și birocrație. În tot acest timp, statul mimează reforma, promite, tergiversează și amână. Se merge în pas de melc, cu o lentoare care nu mai poate fi justificată, într-un moment în care schimbarea ar trebui să fie explozivă, nu decorativă. Românii cer reducerea cheltuielilor publice, tăierea privilegiilor, digitalizarea reală a administrației, respect pentru munca cinstită și un stat care nu se mai întoarce împotriva propriilor cetățeni. Răspunsul autorităților? Încă un comitet, încă o strategie, încă un termen „după …
  • Sindicatele îl critică pe incompetentul Bolojan: A pus 5 vicepremieri. Unde e reforma?
    Reforma promisă de Ilie Bolojan pare să ocolească cu grijă tocmai zona unde se cheltuie cel mai mult și se muncește cel mai puțin: clasa politică. În timp ce angajații Institutului Național de Statistică trag un semnal de alarmă privind colapsul funcțional al instituției și efectele „grave și greu de cuantificat”, premierul tace și mimează preocuparea de la înălțimea unui guvern cu 5 vicepremieri. Sindicatele și angajații din instituțiile-cheie ale statului cer de luni întregi un lucru simplu: să înceapă reforma de sus în jos. Dar Bolojan alege calea inversă. Îi strânge pe funcționarii care lucrează efectiv în subsolurile administrației, …
  • Stănescu anunță când se retrage din politică și PSD
    După ani de carieră politică în eșaloanele de vârf ale PSD, baronul de Olt, Paul Stănescu, lasă să se înțeleagă că sfârșitul drumului politic se apropie. Întrebat dacă va merge la Curtea de Conturi sau dacă se va retrage din partid, Stănescu a declarat că „va veni momentul în care voi face un pas în spate”, dar nu acum. Cu alte cuvinte, se va retrage… dar numai când va vrea el. Până atunci, rămâne bine ancorat în structura de partid, în funcții și în mecanismele de putere. Stănescu a mai precizat că nu este interesat de o funcție la Curtea …
  • Statul continuă să se împrumute scump, dar nimeni nu se înghesuie. Arată a faliment
    Ministerul Finanțelor a anunțat o nouă emisiune de titluri de stat „Fidelis”, cu dobânzi care ajung până la 7,10% pe an. Ofertele sună bine doar la suprafață. În realitate, statul român e într-o cursă disperată după bani, în condițiile în care finanțele publice sunt la limită, iar încrederea populației e în cădere liberă. Dobânzile mari sunt, de fapt, semnul neîncrederii pieței. Când un stat ajunge să plătească 7% pentru a atrage capital de la propriii cetățeni, nu mai vorbim despre investiții, ci despre supraviețuire. Este costul haosului fiscal, al lipsei de reforme și al unei administrații care a crescut cheltuielile …
  • Unde s-au evaporat 65 de miliarde de lei din fondul de rezervă al Guvernului?
    Într-o tăcere suspectă și cu o grabă nefirească, Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru a adopta un nou pachet de măsuri fiscale, în plină vacanță parlamentară. Oficial, pentru „a redresa bugetul”. Neoficial, pentru a acoperi gaura uriașă pe care Guvernul a produs-o în finanțele publice: 65 de miliarde de lei, fonduri care au fost cheltuite și nimeni nu explică unde. Fondul de rezervă al Guvernului ar trebui să fie un colac de salvare pentru situații neprevăzute, pentru urgențe reale. În schimb, a fost transformat într-un pușculiță de partid, folosit discreționar pentru a alimenta primării „prietene”, pentru a cumpăra …
  • Primarul PNL al Constanței vinde terenurile orașului la bucată, la fel ca Radu Mazăre
    Primarul PNL al Constanței vrea să vândă terenurile orașului la bucată, la fel cum făcea Radu Mazăre în administrația PSD din anii 2000, după ce a trecut prin Consiliul Local mai multe astfel de proiecte prin care a scos la vânzare mai multe suprafețe. Vergil Chițac numește terenurile ”active nefolositoare ale orașului” și vorbește despre ”nevoia de bani” în orașul-port pe care îl conduce de cinci ani. Primarul și-a anunțat decizia printr-un mesaj publicat duminică seară pe Facebook, prin care a făcut ”apel la rațiune pentru Consiliul Local, presă și întreaga societate civilă”. Chițac spune că orașul Constanța se află …
  • JAF! România, printre cele mai mari tarife la energie electrică din Uniunea Europenă
    România are printre cele mai mari tarife la energie electrică din Uniunea Europenă. Toate țările vecine au prețuri mult mai mici. După eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică, de la 1 iulie, românii vor plăti între 20 și peste 30 de eurocenți (1,7 lei)/kWh. Având în vedere faptul că circa 10 milioane de consumatori se află la marile companii care au prețuri de peste 1,5 lei, putem spune că cei mai mulți români au un tarif apropiat de 30 de eurocenți/kWh. Prin comparație, majoritatea țărilor vecine au prețuri aproximativ la jumătate, fie că vorbim de cele din zona euro, fie …
  • Reforma Bolojan, mai fioroasă decât reforma Boc: bugetarii, băgați forțat în concedii fără plată
    Guvernul Bolojan ia în calcul o măsură extremă pentru reducerea deficitului bugetar, și anume trimiterea bugetarilor în concedii fără plată, timp de cinci zile în fiecare lună. Nu e prima dată cînd se propune așa ceva în România, iar de aplicat, s-a aplicat ceva asemănător în perioada crizei economice din 2009-2010, printr-o lege promovată de guvernul Boc. Acum, ”reforma” Boc se întoarce și mai fioroasă. În 2009, parlamentul a votat legea 329 privind măsuri de raționalizare a cheltuielilor publice, care includea, între altele, un concediu fără plată impus salariaților bugetari pentru o durată de 10 zile. De aplicat, s-a aplicat …
  • CSAT prezidat de Nicușor Dan a decis: România va continua să sprijine Ucraina
    Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de președintele României, Nicușor Dan, a analizat o serie de subiecte majore cu implicații asupra securității naționale, de la combaterea evaziunii fiscale și sprijinul pentru Ucraina, până la amenințările cibernetice și situația infrastructurii strategice interne.În contextul războiului ilegal și neprovocat declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, CSAT a analizat situația de pe front și stadiul negocierilor de pace. România, ca stat vecin, membru NATO și UE, este direct interesată de securitatea Ucrainei, care influențează stabilitatea întregii Europe. Țara noastră susține eforturile internaționale, în special cele ale SUA, pentru încetarea conflictului și condamnă …
  • Românii care nu plătesc întreținerea la timp, hăituiți de asociațiile de bloc: popriri, procese și chiar vânzarea locuinței
    Ai întârziat cu plata întreținerii? Pregătește-te pentru penalizări, procese în instanță și amenințări cu executarea silită. Legea le dă mână liberă asociațiilor de proprietari să-și recupereze datoriile cu orice preț, inclusiv prin vânzarea apartamentului. În loc să se caute soluții amiabile, blocuitorii ajung să fie puși la zid, transformați în inamici publici pentru câteva sute de lei restanță. Trăiești la bloc și ai întârziat cu plata întreținerii? Statul și asociația de proprietari au deja un plan pentru tine și nu este unul plin de înțelegere. Legea nr. 196/2018 le oferă asociațiilor de proprietari un arsenal complet de măsuri coercitive împotriva …
  • Statul român recunoaște că eșuează în fața evaziunii fiscale: CSAT anunță vulnerabilitatea, dar nu oferă soluții clare
    Ședința CSAT desfășurată astăzi a scos la iveală un adevăr dureros: evaziunea fiscală este o vulnerabilitate majoră pentru securitatea economică a României. Cu toate acestea, statul continuă să livreze declarații generale, fără să propună măsuri ferme sau să clarifice implicarea instituțiilor de forță în combaterea fenomenului. Ședința CSAT desfășurată astăzi s-a încheiat cu un diagnostic îngrijorător: evaziunea fiscală reprezintă una dintre cele mai mari slăbiciuni ale statului român, afectând bugetul public, calitatea serviciilor oferite cetățenilor și alimentând inegalitatea între contribuabili. Deși membrii Consiliului au recunoscut impactul grav al fenomenului, soluțiile propuse rămân ambigue și lipsite de aplicabilitate imediată. Comunicatul Administrației …
  • Crimă în Brăila: fost consilier PSD și-a ucis soția cu sălbăticie, apoi a încercat să-i păcălească pe polițiști
    Un fost consilier PSD din județul Brăila este acuzat că și-a ucis soția în bătaie, apoi a încercat să inducă în eroare autoritățile, susținând că femeia ar fi fost victima unui jaf. Detalii înfiorătoare au ieșit la iveală după intervenția poliției și a rudelor victimei, care au dezvăluit un istoric lung de violență domestică. O tragedie șocantă a avut loc în comuna Tudor Vladimirescu, județul Brăila, unde un bărbat de 54 de ani, fost consilier local PSD, și-a ucis cu brutalitate soția în noaptea de 27 spre 28 iunie. După agresiunea violentă, în urma căreia femeia de 48 de ani …
  • Sebastian Burduja, de la energie scumpă la poezie dulce: „Dar mai întâi…” să uităm facturile!
    Fostul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, pare să fi lăsat criza energetică în urmă și s-a refugiat în poezie. La doar o zi înainte de expirarea plafonării facturilor, Burduja a postat o poză zâmbitoare pe Facebook, alături de versuri semnate Grigore Vieru. În timp ce românii se pregătesc de noi creșteri de prețuri la energie, fostul ministru ne vorbește despre „suflet” și „dragoste”, uitând convenabil de perioada în care facturile s-au dublat sub mandatul său. Sebastian Burduja, fostul ministru al Energiei, pare că a descoperit o nouă pasiune: poezia. După ce a gestionat o perioadă marcată de explozia prețurilor la …
  • George Simion dă de pământ cu aleșii care se lăfăie în lux pe bani publici: ”Puteți să economisiți și din sume forfetare”
    Un scandal a izbucnit în Parlament în timpul votului privind eliminarea fondurilor destinate chiriilor pentru parlamentari. George Simion, liderul AUR, a atras atenția asupra sumelor uriașe cheltuite de statul român pentru locuințele unor oficiali, menționându-l în mod special pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru. Potrivit lui Simion, România plătește în jur de un milion de dolari anual pentru condițiile luxoase în care trăiește Muraru în America. În fața colegilor din Legislativ, liderul suveranist a sugerat că, pe lângă reducerea cheltuielilor cu chiriile, ar trebui luate în calcul și tăieri ale altor beneficii substanțiale de care se bucură parlamentarii. ”Astăzi …
  • La finalul „reformei” lui Bolojan se va constata că „operaţia a reuşit, pacientul e mort…”
    Ilie Bolojan şi Nicuşor Dan nu pricep că nu ai cum să salvezi ţara mărind taxe şi impozite, tăind salarii, sărăcind populaţia şi ruinând economia. Niciodată o ţară nu şi-a revenit, nu a reintrat pe o cale de dezvoltare economică prin tăieri de venituri şi măriri de taxe. Niciodată. N-ai cum să speri că România se va dezvolta, când tu iei bani de la oameni şi de la companiile care trebuie să te ajute, care trebuie să crească PIB-ul şi veniturile la bugetul de stat. Aşa-zisa „reformă” promovată de Ilie Bolojan – susţinută fără rezerve de Nicuşor Dan şi aplaudată …
  • Sistemul îl vrea la închisoare! Călin Georgescu va fi trimis în judecată în această săptămână
    Călin Georgescu ar urma să fie trimis în judecată în această săptămână. Călin Georgescu va fi trimis în judecată până la finalul acestei săptămâni. Este vorba despre dosarul în care acesta a fost ridicat din stradă, dus la Parchet și plasat sub control judiciar, măsura cu care a rămas până la finalul acestei proceduri judiciare.  Este o măsură curajoasă a procurorilor în condițiile în care, știm foarte bine, în momentul în care dosarul a ajuns în instanța pentru a-i fi verificată măsură controlului judiciar lui Călin Georgescu, judecătorii au criticat dur modul în care anchetatorii au derulat investigația. Ba chiar le-au …
  • AUR cere explicații în CSAT pentru anularea alegerilor
    Prim-vicepreșdintele AUR, Marius Lulea, spune că prima ședință CSAT, organizată de președintele Nicușor Dan, nu are pe ordinea de zi și un punct referitor la motivul anulării alegerilor prezidențiale din decembrie 2024, așa cum a promis că va face.  În cadrul conferinței de luni, Marius Lulea a subliniat absența unui punct important pe agenda de lucru a primei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare al Țării, și anume motivul anulării prezidențialelor din 2024. „Cu părere de rău, ne-am uitat peste desfășurătorul ședinței CSAT și nu am văzut niciun punct legat de anularea alegerilor din decembrie 2024, despre interzicerea unor candidați, …
  • Sindicatele îl amenință pe Bolojan cu o grevă națională
    Cele mai mari cinci confederații sindicale din România i-au cerut premierului Ilie Bolojan o întâlnire de urgență, amenințând că, dacă nu li se răspunde la solicitare, vor declanșa o grevă la nivel național. „Confederațiile sindicale reprezentative la nivel național, CNS Cartel ALFA, CNSLR — FRĂȚIA, locul Național Sindical (BNS), Confederația Sindicatelor Democratice din România (CSDR) și CSN MERIDIAN, având în vedere proiectul Ordonanței de urgență a Guvernului pentru stabilirea unor măsuri privind personalul plătit din fonduri publice, aflată în procedura de avizare de către Consiliul Economic și Social, precum și celelalte măsuri de austeritate prevăzute a fi adoptate în perioada următoare, vă solicită o întâlnire de urgență, astăzi 30 iunie 2025, la o oră …
  • PNL adună resturile: Orban revine, iar fuziunea cu REPER trădează lipsa de direcție a dreptei
    Într-o mișcare disperată de consolidare internă, PNL se pregătește să-l primească înapoi pe Ludovic Orban și să fuzioneze cu Forța Dreptei și REPER. Totul, în mijlocul unui declin de încredere publică și al unui vid de idei reformatoare. Într-o dovadă clară a impasului în care se află, Partidul Național Liberal pregătește o fuziune grăbită și lipsită de viziune cu două formațiuni fără greutate politică: Forța Dreptei și REPER. Întoarcerea lui Ludovic Orban, fost premier și fost lider PNL, devenit ulterior dizident, marchează eșecul unei clase politice care nu mai are resurse pentru reînnoire, ci doar pentru reciclare. Potrivit surselor din …
  • Investițiile imobiliare devin tot mai riscante: românii ezită, iar creditele ipotecare stagnează
    Românii sunt tot mai prudenți în privința investițiilor imobiliare, pe fondul randamentelor scăzute și al incertitudinilor economice. În orașe mari precum Cluj-Napoca, amortizarea unei locuințe poate dura și 27 de ani, în timp ce în orașele mici recuperarea investiției se face chiar și în 12 ani. BNR confirmă stagnarea creditelor ipotecare. Tot mai mulți români se gândesc de două ori înainte de a face o investiție imobiliară, mai ales atunci când iau în calcul achiziția unei locuințe pentru închiriere. Potrivit unei analize recente, în Cluj-Napoca, unul dintre cele mai scumpe orașe din țară, un apartament cu două camere își poate …
  • Haos și taxe pentru cetățeni: Primăria Sectorului 1 complică accesul la locurile de parcare printr-un sistem birocratic și costisitor
    De la digitalizare forțată, criterii rigide și tarife diferențiate, până la discriminarea riveranilor și amenințarea cu ridicarea mașinilor, noul sistem de parcare propus de autoritățile din Sectorul 1 stârnește nemulțumirea locuitorilor. Abonamentele pe criterii, accesul limitat și costurile mari transformă un drept esențial într-un privilegiu birocratic. Primăria Sectorului 1 a anunțat un nou sistem de gestionare a locurilor de parcare, care, în ciuda promisiunilor de echitate și responsabilitate comună, pare să complice inutil viața locuitorilor și să introducă o nouă sursă de venituri din buzunarul cetățenilor. Potrivit proiectelor de hotărâre discutate în ședința Consiliului Local din 30 iunie, toate locurile …
  • Ungaria, magnet pentru investițiile chineze: BYD triplează producția de vehicule electrice. România rămâne pe margine
    Compania chineză BYD anunță o investiție de 94 de milioane de dolari în Ungaria pentru extinderea producției de autobuze și camioane electrice. Budapesta atrage tot mai multe investiții strategice din China, în timp ce România pare absentă din cursa pentru inovație și capital estic. Ungaria a reușit o nouă lovitură economică majoră, atrăgând o investiție de 94 de milioane de dolari din partea gigantului chinez BYD (Build Your Dreams), unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice și baterii la nivel mondial. Investiția vizează extinderea semnificativă a fabricii din Komárom, în nordul Ungariei, unde producția de autobuze și camioane …
  • ANI trage un semnal de alarmă: trei consilieri locali, implicați în contracte ilegale de peste 1 milion lei cu primăriile proprii
    O analiză automată a peste 300 de declarații de avere depuse în ultimii trei ani a scos la iveală trei cazuri grave de incompatibilitate: firmele gestionate direct de consilieri sau de apropiați au încheiat contracte cu autoritățile locale din care făceau parte, încălcând flagrant legislația în vigoare. ANI susține că această practică aduce prejudicii fondurilor publice și subliniază nevoia unei monitorizări proactive, conform recomandărilor GRECO. Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat luni finalizarea unei analize tematice, realizate cu ajutorul unui instrument automatizat de procesare a declarațiilor de avere și interese. În urma evaluării preliminare a peste 300 de documente, …
  • Jurnalist din tabăra sistemului: De câteva săptămâni niciun furnizor de produse și servicii nu mai lucrează cu factură. Toți vor cash
    De mai bine de o lună se întâmplă ceva în societate, semn că oamenii se pregătesc pentru ce e mai rău. Un proprietar de restaurant îmi povestește că de câteva săptămâni niciun furnizor de produse și servicii nu mai lucrează cu factură. „Toți vor cash, altfel nu mai vin”. Meseriașii – instalatori, zugravi, electricieni, tehnicienii care fac mentenanța sistemelor de aer condiționat, furnizori de legume sau de fructe – care oricum fiscalizau din an în paști te privesc acum ca pe un dușman dacă îndrăznești să aduci vorba de factură. Taximetriștii pe care-i chemi prin aplicație încep să-ți ceară prin …
  • Trump a eliminat sancțiunile lui Biden pentru centrală nucleară maghiară de la Paks
    Administraţia americană a eliminat sancţiunile referitoare la extinderea centralei nucleare de la Paks, introduse de administraţia precedentă condusă de Joe Biden, care considera Ungaria un inamic – a anunţat duminică ministrul afacerilor externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó. Potrivit comunicatului ministerului, Péter Szijjártó a evidenţiat următoarele: premergător învestirii lui Donald Trump ca preşedinte, Statele Unite au adoptat – pe baze politice – o serie de decizii care au pus Ungaria într-o situaţie extrem de dificilă, precum a fost şi cazul restricţiilor impuse după înfrângerea de anul trecut a Partidului Democrat. „Una dintre aceste sancţiuni ale administraţiei precedente a încercat …
  • Fidelis: Investiție sigură sau sabotor economic? Statul român, „investitorul” care sufocă piața liberă
    Programul Fidelis, destinat inițial să democratizeze accesul populației la titluri de stat și să sprijine piața de capital, a devenit o veritabilă „armă economică” cu dublu tăiș. În timp ce oferă randamente generoase și sigure populației, el canibalizează sursele de finanțare ale economiei reale, afectează grav obligațiunile corporative, descurajează investițiile în acțiuni și transformă băncile în finanțatori pasivi ai statului. Cu fiecare leu atras din piață, statul adâncește un dezechilibru sistemic ce riscă să explodeze în viitor. 1. Statul, principalul concurent al pieței de capitalInițial privit ca o soluție benefică pentru investitorii de retail, programul Fidelis s-a transformat într-un colos …
  • Salina Praid, abandonată de stat și distrusă iremediabil: Autoritățile sapă alta, cu costuri uriașe
    Salina Praid, una dintre cele mai importante resurse naturale ale României, a fost complet compromisă sub privirea pasivă a autorităților. Statul recunoaște dezastrul, dar fără să-și asume vreo responsabilitate. Singura soluție propusă: săpăm o altă salină în munte, cu costuri uriașe și fără nicio garanție. Situația ajunge pe masa Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), alături de problema cronică a evaziunii fiscale. România continuă să piardă, dar nimeni nu plătește. Salina Praid este, oficial, pierdută definitiv. Evaluările tehnice arată că structura este complet distrusă, imposibil de salvat. În loc să vedem o analiză publică despre cum s-a ajuns aici, …
  • Deustche Welle: Nicușor a pactizat cu Sistemul
    Președintele Nicușor Dan pare să ia prea ușor noile numiri din Justiție, pe care nici nu le-a criticat și nici nu a încercat să le oprească, deși efectele lor ar putea fi devastatoare, comentează Deustche Welle. Poate și din cauză că nu a avut printre priorități să-și numească un consilier pe probleme juridice sau poate că nu a avut toate datele pentru a calcula impactul noilor numiri. Noul președinte nu înțelege că, fără o Justiție performantă și bine intenționată, România nu se poate reforma, că nu se pot aduce mai mulți bani la buget din pușculițele celor care știu să fenteze statul și …
  • Mafia lemnului! Război Schweighoffer-Ikea pe pădurile din România
    Una tare: de cîteva zile, presa din Austria, de unde sunt ăia care ne seceră pădurile în mod barbar, a pus tunurile pe firma suedezo-olandeză Ikea, acuzată că din calitatea de cel mai mare proprietar de păduri din România taie din greu copaci mințind că respectă toate standardele legale.Reporterii ziarului austriac Kurier au vizitat aceste păduri și a observat urmele lăsate de exploatarea intensivă, inclusiv tăieri masive și urme adânci ale mașinilor pe sol, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe Facebook. ”Greenpeace a atras atenția asupra faptului că, deși IKEA promovează sustenabilitatea, pădurile românești gestionate de companie nu sunt certificate …
  • Lux pe bani publici: Directorul Termoenergetica câștigă mai mult decât președintele României și primește ajutoare pentru înmormântare, vacanțe și concediere
    Adrian Teodorescu, directorul general al companiei Termoenergetica, controlată de Primăria Capitalei, încasează lunar un salariu brut de 34.000 de lei, mai mult decât președintele țării. Pe lângă acest venit consistent, beneficiază de o listă impresionantă de bonusuri și compensații, inclusiv ajutoare pentru înmormântări, naștere, vacanțe și chiar despăgubiri dacă e concediat. Într-un București unde cetățenii se plâng de avariile sistemului de termoficare, luxul de la vârful companiei publice ridică mari semne de întrebare despre cum sunt cheltuiți banii contribuabililor. În timp ce sute de mii de bucureșteni îngheață iarna din cauza avariilor frecvente din rețeaua de termoficare, directorul companiei care …
  • România în pragul grevei generale: Sindicatele avertizează Guvernul Bolojan în contextul austerității
    Confederațiile sindicale trag un semnal de alarmă și cer o întâlnire de urgență cu premierul Ilie Bolojan. Nemulțumirile sunt generate de planul guvernamental de austeritate care include tăieri de sporuri, creșteri de taxe și înghețarea pensiilor și salariilor până în 2027. Dacă solicitările lor nu vor fi ascultate, liderii sindicali anunță că vor demara procedurile pentru declanșarea unei greve generale în sectoare esențiale precum Educația, Sănătatea și Poliția. Măsurile anunțate de Guvern vor duce la scumpiri semnificative pentru populație și o presiune majoră pe clasa de mijloc. Statul pare tot mai deconectat de realitățile sociale pe care le agravează. Sindicatele …
  • INS: Peste 3,5 milioane de români trăiau în sărăcie lucie, în 2024
    Aproape unul din cinci români era afectat de sărăcie, în anul 2024, iar aproximativ 19% din populația rezidentă trăia într-o gospodărie ale cărei venituri erau mai mici decât pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile pe adult-echivalent, relevă datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS). Potrivit sursei citate, estimată pe baza veniturilor totale disponibile, exclusiv contravaloarea consumului din resurse proprii ale gospodăriei, rata sărăciei relative (AROP) a fost în anul 2024 de 19%, în scădere cu 2,1 puncte procentuale față de anul precedent. Practic, în valori absolute, numărul persoanelor sărace a fost, în anul 2024, …
  • Ursula face presiuni ca Piperea (AUR) să își retragă moțiunea! Nu vom ceda. Ursula e stupefiată că românii au făcut asta
    Cutremur la Bruxelles! Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, face presiuni directe și indirecte pentru ca europarlamentarul român Gheorghe Piperea, reprezentant al AUR, să-și retragă moțiunea de cenzură depusă împotriva sa. Moțiunea e democratică, e legală și e justificată. Dar tocmai de aceea sperie. Ursula e stupefiată: cum de a îndrăznit cineva din România, o țară pe care o credea obedientă și tăcută, să pună sub semnul întrebării domnia netransparentă a Comisiei Europene? Cum de un român a spart tăcerea și a spus ce milioane de europeni gândesc? AUR nu se teme. Nu cedează. Nu negociază cu frica. Moțiunea …
  • Ion Cristoiu: CSAT de luni va confirma că Nicușor Dan e mai pro Zelenski decît a fost Klaus Iohannis!
    Domnul Piperea a reușit să strângă 74 de semănături. Strângea mai multe dacă nu avea și acea a doua acuzație, că Uniunea Europeană s-a amestecat în alegerile din România. Am luat un interviu domnului Gheorghe Piperea… este făuritorul unui moment istoric pentru România și anume inițiatorul unei moțiuni de cenzură împotriva Ursulei von der Leyen, deci împotriva președintei Comisiei Europene. De 20 de ani așa ceva n-a mai existat în Parlamentul European. Domnia sa a strâns semnături de la grupurile suveraniste. Urmează acum ca decizia dacă această moțiune de cenzură este dezbătută pe 4 iulie în Parlament să fie luată …
  • Incendiu la un tren „Săgeata albastră”, în Argeș. 90 de călători s-au evacuat
    Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la un tren „Săgeata albastră” aflat pe raza judeţului Argeş. Echipajele de intervenţie anunţă că în garnitura feroviară se aflau aproximativ 90 de călători, care s-au evacuat, nefiind răniţi. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a suferit un atac de panică. Incidentul a avut loc luni dimineaţă, în Gara Goleşti din judeţul Argeş, unde un tren care circula  pe direcţia Piteşti-Bucureşti şi transporta aproximativ 90 persoane, a fost cuprins de un incendiu. Cele 90 de persoane s-au autoevacuat, nefiind rănite. O femeie a suferit un atac de panică, primind îngrijiri …
  • Efectul guvernării Nicușor-Bolojan: facturile la energie se dublează mâine
    Facturile la energie au fost plafonate timp de trei ani, dar de la 1 iulie piața de electricitate se va liberaliza și consumatorii vor plăti prețul întreg. Pentru cei cu consum mic, care plăteau cel mai mic preț, facturile s-ar putea dubla. Clienții Hidroelectrica au primit deja notificările cu noile prețuri pe care le vor plăti de la 1 iulie, când piața se va liberaliza total. Noile tarife variază între 1,03 și 1,12 lei, în funcție de rețeaua de distribuție unde sunt branșați, însemnând scumpiri de până la 65%. Cel mai mic tarif (1,03640 lei/kWh) îl vor plăti locuitorii din București, Ilfov, …
  • Nimeni nu crede în reforma lui Bolojan. Vorbește mult, nu face nimic
    Guvernul condus de Ilie Bolojan se confruntă cu un val de critici dure din toate direcțiile, după ce au fost anunțate măsuri controversate de reducere a cheltuielilor, printre care tăierea burselor pentru elevi și reduceri în sprijinul financiar pentru mame. Reformele promise de Bolojan, prezentate ca parte a unui plan de „austeritate responsabilă”, sunt percepute de tot mai mulți drept o simplă retorică electorală, fără acoperire în fapte. „Cum să spui că guvernul tău taie bursele și banii pentru mame? Asta e reforma?”, întreabă ironic mai mulți analiști politici, subliniind că măsurile lovesc direct în categoriile vulnerabile ale populației, în …
  • Nicușor Dan… o ”eroare” de președinte! a retractat afirmaţia conform căreia R. Moldova va începe pe 4 iulie negocierile cu UE
    Președintele României, Nicușor Dan, a recunoscut că a greșit spunând că R. Moldova va începe în zilele următoare negocierile de aderare la Uniunea Europeană. „Lumina verde” a fost dată, R. Moldova își dorește acest lucru, Ucraina la fel, dar în cazul Kievului lucrurile sunt blocate de Ungaria. Noul șef al statului român spusese chiar când a sosit la summitul UE de la Bruxelles, din 26 iunie, că la 4 iulie, când va avea loc primul summit UE-R. Moldova, găzduit de președinta Maia Sandu, se va deschide oficial negocierea primului grup de capitole ale aderării la UE, acela despre „valori fundamentale”. …
  • AUR prezintă soluţiile pentru depăşirea actualei crize economico-financiare
    În timp ce măsurile anunțate de noul Guvern au revoltat o țară întreagă, iar românii amenință că ies în stradă, opoziția vine cu propriul plan pentru rezolvarea problemelor fiscale. Partidul AUR propune 12 măsuri pentru rezolvarea crizei printre care scăderea numărului de parlamentari si ministere, dar si reducerea cheltuielilor bugetare pe o perioadă de doi ani, scrie realitatea.net. Măsuri AUR pentru rezolvarea crizei – Realizarea unor reforme imediate ale sistemului politic: reducerea numărului de parlamentari la 300.– Reducerea cu 15% a cheltuielilor bugetare în 2 ani, 5% în 2025 și 10% în 2026.– Guvernul va fi compus din 12 ministere …
  • Gheorghe Piperea a depus moțiunea împotriva Ursulei vin der Leyen! E prima, e istoric! AUR face diferența
    Pentru prima dată în istoria recentă a Uniunii Europene, un europarlamentar român – Gheorghe Piperea, reprezentant AUR – a avut curajul să spună „Ajunge!” și să declanșeze o moțiune de cenzură împotriva președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Este o premieră absolută. Nicio forță politică din România nu a mai îndrăznit să conteste sistemul de la Bruxelles atât de frontal. AUR nu doar că vorbește despre suveranitate – AUR acționează. Nu doar că denunță corupția europeană – o confruntă. Moțiunea vine pe fondul scandalului „Pfizergate”, o rană deschisă în credibilitatea Comisiei. Românii, dar și ceilalți europeni, merită transparență. Merită …
  • Ion Cristoiu, după ce a auzit discursul lui Ilie Bolojan: Este doar un contabil mărunt și nu un politician
    Gazetarul Ion Cristoiu a ascultat discursul lui Ilie Bolojan la Consiliul Național al PNL și susține că actualul premier este ”doar un contabil mărut și nu un politician”. Cristoiu trage această concluzie pentru că Ilie Bolojan le-a cerut membrilor PNL să contribuie la bugetul partidului cu o parte din veniturile încasate ca urmare a sprijinului politic. ”Încă o dovadă că Ilie Bolojan e un contabil mărunt și nu un politician: Privatizarea dreptului de a fi Liberal Discursul ținut de Ilie Bolojan la reuniunea conducerii PNL, mai precis a Consiliului Național al PNL, ne-a anunțat că s-a decis ca aleșii locali, deci este vorba de …
  • Regimul Nicușor Dan îl reactivează pe Hrebenciuc. “Guzganul rozaliu”, la Osaka-Japonia, alături de Ponta, alt “trădător de serviciu”!
    Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, care a făcut închisoare pentru corupție, apare ca membru al unei delegații românești la Osaka. Alături de Hrebenciuc, sunt fostul premier Victor Ponta, fostul ministru liberal Ovidiu Silaghi și președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban. Evenimentul la care au participat a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Pavilionul României din cadrul Expoziției Mondiale Osaka 2025. „Forumul de Afaceri, organizat în marja celebrării Zilei Naționale a României la Expoziția Mondială Osaka 2025, a oferit o platformă importantă pentru promovarea mediului de afaceri din …
  • George Simion: Acest guvern nu va avea niciun rezultat pentru că nu a fost votat de români, nu vine în urma susținerii poporului român
    Președintele AUR, George Simion, susține că mai multe categorii sociale au fost ‘păcălite’ de un ‘uriaș aparat de propagandă’, iar actualul guvern nu va avea niciun rezultat pentru că ‘nu vine în urma susținerii poporului român’. ‘Nu sunt reprezentativi acești (…) care astăzi își spun miniștri, prim-miniștri sau președinți. Nu sunt președinții noștri, și-au bătut joc de categorii întregi de români, începând cu studenții care, astăzi, plâng după burse. Nu e vina lor, au fost manipulați de un uriaș aparat de propagandă care ne-a spus minciuni, continuând cu antreprenorii care astăzi primesc impozite și biruri din ce în ce mai …
  • Raed Arafat vorbește despre cel mai negru scenariu: Câți oameni ar muri la un cutremur foarte mare în România
    Exerciţiul SEISM 2025 a angrenat forţe impresionante din ţară şi din străinătate, în vederea gestionării cât mai bune a unui posibil cutremur major în România. Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat pentru News.ro că în câteva săptămâni vor veni concluziile, după evaluarea mai multor experţi internaţionali. Mai trebuie făcuţi paşi importanţi pentru o mai bună armonizare între toate instituţiile, dar şi pentru eliminarea birocraţiei când vine vorba de luarea deciziilor de către autorităţi în cazul unei catastrofe. Şeful DSU a explicat că exerciţiul a vizat pregătirea pentru un număr mare de victime, estimarea din scenariu fiind de 20.000 de victime, dintre care 4.000 …
  • Mafia de partid și de stat! Stoica și ministrul Muncii – afacerile care au pus pe butuci CFR
    Într-o Românie în care politica e dictată de relațiile personale, nu de interesul public, povestea nașului Gruia Stoica, mogulul feroviar, și a finului său Florin Manole, ministrul Muncii, este exemplul clasic al capturării instituțiilor de stat în beneficiul unei rețele private de interese. O relație de familie cu efecte catastrofale asupra CFR Marfă, compania publică de transport care astăzi se află în agonie economică. Cine este Florin Manole? •Deputat PSD din 2016, actualmente la al treilea mandat parlamentar. •Absolut lipsit de notorietate publică, Florin Manole a rămas aproape invizibil în spațiul politic, cu excepția unor luări de cuvânt simbolice și …
  • Banii toxici pentru partide nu se taie, dar Bolojan și Nicușor fură banii elevilor și studenților
    În timp ce partidele politice își încasează nestingherite subvențiile grase, fără nicio rușine și fără transparență, administrațiile conduse de liberalii Ilie Bolojan și Nicușor Dan dau dovadă de un cinism revoltător: taie din fondurile destinate elevilor și studenților. De ce? Pentru „a face economie”. Dar economia nu se face niciodată pe spatele privilegiaților din partide, ci mereu pe spinarea celor tineri, vulnerabili și fără voce. Nicușor Dan a decis să reducă sau chiar să elimine facilitățile de transport pentru elevi și studenți, deși aceste categorii beneficiau anterior de reduceri semnificative. În loc să sprijine accesul la educație și mobilitate, Administrația …
  • Nicușor și Bolojan falimentează HORECA! Numărul concedierilor va crește cu cel puțin 20%
    Creșterea TVA propusă în noul program de guvernare elaborat de echipa premierului Ilie Bolojan ar putea avea efecte devastatoare pentru sectorul HoReCa, avertizează Dragoș Panait, consultant cu experiență în domeniul HoReCa. Potrivit estimărilor sale, impactul măsurilor fiscale va fi resimțit rapid și sever în industrie. „Segmentul HoReCa este unul dintre cele principale vizate de măsuri guvernamentale; de data aceasta, creșterea TVA-ului estimăm că va duce la o diminuare directă a vânzărilor – o scădere de aproximativ 15%”, a declarat Panait. Consecințele nu se vor opri aici. Consultantul estimează că aproximativ 4.000 de unități HoReCa riscă să își închidă activitatea, în …
  • Elevii şi studenţii protestează duminică, în Capitală, faţă de tăierea burselor
    Elevii şi studenţii protestează duminică, în Capitală, faţă de scăderea fondului de burse, ei urmând să plece în marş din Piaşa Universităţii către sediul Guvernului. ”Nu din burse strângi averi”, este mesajul lor pentru clasa politică. ”Duminică, 29.06.2025, de la ora 20:00, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), alături de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) şi Consiliul Tineretului din România (CTR), continuă protestele împotriva scăderii fondului de burse pentru elevi şi studenţi!”, anunţă ANOSR. Reprezentanţii ANOSR anunţă că studenţi, elevi, tineri şi alţi susţinători, vor porni în marş din Piaţa Universităţii până în faţa Palatului Victoria, pentru a …
  • Cum au ajuns instituțiile precum CCR să fie ocupate de rețele de crimă organizată
    Curtea Constituțională a fost gândită, în teorie, ca gardianul democrației, instituția supremă care apără legea fundamentală de abuzurile politice. În realitate, a devenit o anexă a sistemului corupt, un bastion al rețelelor de influență, al pilelor și al intereselor obscure. Nu mai decide în numele poporului, ci în favoarea celor care i-au numit acolo. Cum s-a ajuns aici? Simplu. Prin complicitate și trafic de influență. Membrii CCR nu sunt aleși pe criterii de competență sau integritate, ci pe baza apartenenței la clicile politice. PSD, PNL, chiar și USR, toate partidele care au avut acces la putere și-au împărțit locurile ca …
  • Ciolacu ar trebui la pușcărie. A folosit bugetul de stat ca să dea mită electorală, aruncând țara în haos
    Deși nu mai e premier, Marcel Ciolacu rămâne principalul responsabil pentru haosul economic în care se zbate România. Alături de Bolojan și de aceeași clică politică din PSD-PNL, a folosit bugetul de stat pentru a cumpăra voturi și a păstra puterea. Nu a condus țara, ci a jefuit-o cu zâmbetul pe buze. În timpul mandatului său, datoria publică a explodat, deficitul bugetar a scăpat de sub control, iar economia reală a fost sacrificată pentru pomeni electorale. A dat lefuri speciale, sporuri aberante și a ținut în viață o administrație supradimensionată, doar ca să-și fidelizeze votanții de partid. În paralel, românii …
  • Profesorii anunță proteste! Nicușor „Fake Sorbona” lovește din nou
    După ce a tăiat bursele elevilor și studenților, regimul Nicușor Dan provoacă un nou val de nemulțumiri: profesorii anunță proteste. Reforma promisă de „Fake Sorbona” înseamnă austeritate în educație, dispreț față de dascăli și umilirea sistematică a celor care formează viitorul României. Cadrele didactice refuză să mai tacă. Salariile rămân mici, școlile se degradează, iar acum și bursele dispar, în timp ce președintele mimează interesul pentru învățământ de la tribuna europeană. „România educată” a devenit România abandonată. Este revoltător ca într-un stat care pretinde că respectă educația, profesorii să fie nevoiți să iasă în stradă pentru drepturi de bun-simț. Dar …
  • Marius Lulea: Ca în 1940, fiecare ocupant a luat câte ceva: unul pădurile, petrolul, altul cerealele, unii apa, alții energia
    În 1940, România era sfâșiată sub ochii unei conduceri slabe, care nu s-a opus și nu a avertizat poporul. Fiecare putere străină și-a luat partea: rușii au luat Basarabia, ungurii Ardealul, bulgarii Cadrilaterul. Astăzi, scenariul se repetă, dar în tăcere, fără granițe redesenate , doar cu semnături, datorii și contracte păguboase. Suntem, de fapt, mai slabi decât atunci. Nu mai vine nimeni cu armata, ci cu împrumuturi și condiții impuse. Ne-au crescut datoria externă ca să ne țină legați. Ne dau bani cu care suntem obligați să le cumpărăm produsele. Economia noastră este doar o piață de desfacere, nu mai …
  • Românii cer întâi să se taie pensiile speciale și din numărul de parlamentari, apoi să se ceară de la popor sacrificii!
    Guvernanții vorbesc despre austeritate, cer românilor „solidaritate” și sacrificii, dar refuză cu încăpățânare să taie din privilegiile clasei politice. În loc să înceapă cu pensiile speciale, cu cele cinci funcții de vicepremier, cu armata de parlamentari inutili, puterea lovește direct în elevi, profesori, medici, militari și salariații din mediul privat. Românii s-au săturat să audă mereu același refren: „nu sunt bani”. Nu sunt bani pentru burse, pentru spitale, pentru infrastructură. Dar sunt bani pentru sinecuri, pentru pensii speciale de zeci de mii de lei și pentru un Parlament supradimensionat, deși poporul a votat prin referendum reducerea numărului de parlamentari la …
  • România are de două ori mai mulți parlamentari decât Olanda. Și infinit mai puțină rușine.
    România a reușit performanța să aibă peste 460 de parlamentari, în timp ce Olanda se descurcă excelent cu doar 225. Două țări europene, două lumi paralele: una umflată de politruci, alta condusă de oameni responsabili. Diferența? La noi, fiecare partid trebuie să-și plaseze pilele. Funcțiile sunt trofee, nu instrumente de guvernare. În timp ce olandezii își văd de treabă cu 150 de deputați și 75 de senatori, noi ne încăpățânăm să ignorăm voința poporului, exprimată clar în 2009: maximum 300 de parlamentari. Nu contează că referendumul a fost validat, nu contează că românii îl cer. Important este să fie loc …
  • Grupul AUR din PE a strâns semnături pentru moțiune împotriva Ursulei. Ce înseamnă acest lucru
    Pentru prima dată după multe legislaturi de obediență generală, o moțiune de cenzură împotriva Comisiei Europene prinde contur la Bruxelles. Grupul AUR, prin europarlamentarii săi, a strâns peste 10% din semnăturile necesare pentru declanșarea procedurii împotriva Ursulei von der Leyen. Nu e doar un gest simbolic, ci o lovitură politică la temelie , un act de curaj într-un Parlament în care cei mai mulți preferă să tacă și să încaseze. Ce acuză AUR? Corupție la vârf și lipsă de transparență într-un scandal uriaș: contractele secrete cu Pfizer și mesaje ascunse între Ursula și CEO-ul companiei. Justiția europeană a spus clar: …
  • Dacă puneau taxă pe hoție, se echilibra bugetul imediat
    Guvernul tot caută soluții miraculoase să astupe găurile bugetare. Taie de la profesori, de la elevi, de la pensionari, inventează taxe noi, dublează TVA-ul, dar uite o idee simplă pe care au ratat-o: să introducă o taxă pe hoție. Nu mare, ceva simbolic , un procent din șpaga încasată sau din contractul umflat cu statul. Cu o astfel de taxă, România nu doar că ar fi ieșit din deficit, dar am fi plătit și datoria publică, și pensiile speciale, și am fi construit metroul din Cluj, autostrăzile lipsă, ba poate ne rămânea și de-un pod peste Prut. Că avem resursă! …
  • Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR, inițiază moțiunea împotriva Comisiei Europene. România spune stop dictaturii birocratice
    Pentru prima dată după mulți ani de slugărnicie instituționalizată, o voce românească răsună cu forță în Parlamentul European. Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR, a inițiat o moțiune de cenzură împotriva Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen, strângând semnăturile necesare pentru a declanșa oficial procedura. Este un gest curajos, rar și cu o încărcătură politică explozivă. Comisia Europeană, ajunsă între timp o structură opacă și ruptă de popoare, este acuzată de lipsă de transparență, în special în scandalul Pfizer. Nu vorbim despre zvonuri, ci despre o decizie recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene: Ursula von der Leyen a …
  • România are de două ori mai mulți parlamentari decât Olanda. La noi, democrația înseamnă burta plină și capul gol.
    În Olanda, 225 de parlamentari administrează un stat funcțional, curat, coerent. În România, peste 460 de indivizi mimează reprezentarea și se joacă de-a statul. Diferența nu stă doar în cifre, ci în conținutul moral al politicii. Olanda a construit o democrație matură. România a clădit un spectacol grotesc, cu lozinci în loc de legi și cu tăcere în loc de responsabilitate. Când ai un Parlament dublu față de olandezi, dar triplul nesimțirii, nu mai vorbim despre reprezentare, ci despre umflare artificială a imposturii. La noi, locul în parlament e răsplată, nu răspundere. Este sinecură, nu slujbă. Un premiu de consolare …
  • Marius Lulea: „Vor să ne dezbine, să îndrepte fermierii împotriva studenților, antreprenorii împotriva profesorilor! Să fim uniți, dușmanii sunt în partide!”
    Marius Lulea trage un semnal de alarmă cu privire la strategia perfidă a clasei politice de a diviza poporul român, pentru a-și păstra puterea și privilegiile. Într-o declarație fermă, prim-vicepreședintele AUR denunță manipulările prin care guvernanții încearcă să creeze conflicte artificiale între categoriile sociale. „Vor să ne dezbine! Să îndrepte fermierii împotriva studenților, antreprenorii împotriva profesorilor, angajații de la stat împotriva celor din privat și invers. Asta e tactica lor de supraviețuire: să ne certe între noi, ca ei să rămână la putere,” a declarat Marius Lulea. Liderul AUR subliniază că adevărații dușmani nu sunt în rândul cetățenilor, ci printre …
  • Guvernul lui Nicușor va crește taxa pe terenuri, inclusiv agricol!
    Guvernul instalat de Nicușor Dan pregătește o nouă lovitură pentru români: majorarea taxelor pe terenuri, inclusiv pe cele agricole. Măsura vine într-un moment în care agricultura românească se confruntă deja cu dificultăți majore, iar fermierii sunt sufocați de scumpiri, secetă și birocrație. În loc să taie din cheltuielile aparatului bugetar sau să elimine privilegiile din sistemul politic, guvernul alege să pună o nouă povară pe umerii celor care muncesc pământul. Terenurile agricole vor fi impozitate mai dur, sub pretextul unei „reevaluări fiscale” care urmărește să aducă mai mulți bani la buget. Această decizie va accelera procesul de abandon al terenurilor, …
  • Guvernul lui Nicușor va crește taxa pe terenuri, inclusiv agricol! Subvenții mici, taxe mari!
    Guvernul susținut de Nicușor Dan continuă să lovească în producătorii români. După ce a crescut TVA-ul în sectoare esențiale, acum se pregătește să majoreze taxele pe terenuri, inclusiv pe cele agricole. În loc să sprijine agricultura locală, preferă să o îngroape în biruri. Subvențiile acordate fermierilor români sunt deja printre cele mai mici din Uniunea Europeană, dar asta nu oprește guvernul să ceară și mai mult de la cei care muncesc pământul. Cu taxe mari și ajutoare aproape inexistente, agricultura românească este împinsă spre faliment. Această politică fiscală nu face decât să accelereze abandonul terenurilor și vânzarea lor către companii …
  • Bolojan râde de români: „Nu două posturi de vicepremieri în plus vor face diferența”
    Într-o declarație care trădează aroganță și dispreț față de contribuabili, Ilie Bolojan a minimalizat problema celor cinci vicepremieri din Guvern, afirmând senin că „nu două posturi în plus vor face diferența”. Cu alte cuvinte, pentru Bolojan, nu contează că statul își umflă burta cu funcții inutile, plătite din buzunarul românilor care abia își plătesc facturile. Această declarație vine după ce același Bolojan poza în campionul austerității, reformatorul sistemului bugetar și omul care „taie în carne vie”. În realitate, asistăm la o dublă măsură: când e vorba de profesori, medici sau antreprenori, ni se cere „să strângem cureaua”. Dar când e …
  • Pierdem aproape 8 miliarde de euro din PNRR. Guvernul are doar probleme, nu soluții.
    România riscă să piardă aproape 8 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență. Banii sunt acolo, disponibili pentru spitale, autostrăzi și linii de cale ferată, dar guvernul nu este în stare să-i atragă. Incapacitatea administrativă și lipsa de reforme au transformat un plan istoric într-un eșec național. În timp ce alte state construiesc, la noi se bâjbâie. Se schimbă miniștri, se dau vina unii pe alții, se promite totul și nu se livrează nimic. Reforma pensiilor speciale e blocată. Reforma administrației a fost uitată. Digitalizarea? Doar în PowerPoint-uri. Nu ducem lipsă de bani, ci de competență. Avem …
  • Pierdem miliarde din PNRR pentru că funcțiile se dau politic. Pro-europenii neglijează condițiile impuse
    România riscă să piardă miliarde de euro din PNRR nu pentru că nu ar avea nevoie de spitale, autostrăzi sau digitalizare, ci pentru că guvernanții tratează totul ca pe o pradă de partid. Condițiile impuse de Comisia Europeană sunt clare: reforme reale, transparență, conducere profesionistă la companiile de stat. Ce oferim noi? Numiri politice, nepotism și sinecuri. Marile companii de stat sunt sufocate de incompetenți puși pe criterii de partid. Nu contează CV-ul, ci carnetul. Fiecare director numit politic blochează proiecte, toacă bani și trage în jos întreaga administrație. Asta în timp ce PNRR cere performanță, restructurare și criterii obiective. …
  • Țeapă de la Nicușor Dan: bursele tinerilor sunt tăiate, pensiile speciale rămân intacte
    Studenții din România tocmai au aflat ce înseamnă „noua reformă” promisă de Nicușor Dan: se taie bursele, se strâng curelele pentru tineri, dar privilegiile celor care au prins funcții grase rămân neatinse. Este o lovitură directă dată viitorului acestei țări, sub masca „responsabilității bugetare”. În timp ce universitățile trag semnale de alarmă și tinerii se chinuie să rămână la facultate, guvernul condus de „progresiștii competenți” decide că e mai bine să-i lovească exact pe cei care pot schimba România în bine. Se închid ochii la pensiile speciale de zeci de mii de lei, dar se face economie la câteva sute …
  • Iohannis ne-a lăsat moștenire pe Nicușor și Bolojan
    După zece ani de tăcere strategică, turism de lux și promisiuni goale, Klaus Iohannis ne oferă „moștenirea” sa politică: Nicușor Dan și Ilie Bolojan. Doi oameni fără viziune, promovați nu pentru că ar avea soluții, ci pentru că sunt ușor de controlat și perfect adaptați unui sistem care mimează reforma, dar conservă privilegiile. Nicușor a devenit președinte promițând schimbarea, dar a început prin a menține pensiile speciale, a mări TVA-ul în sectoarele românești și a înconjura guvernul de vicepremieri inutili. E moștenitorul perfect al unui președinte care și-a petrecut mandatele în vile de protocol și avioane de stat, în timp …
  • Nicușor nu a mai deschis gura despre anularea alegerilor. Nu l-au lăsat stăpânii.
    În decembrie 2024, România a trecut printr-un moment grav: alegeri anulate, candidați interziși, democrație suspendată. A fost o rușine națională, un abuz girat de instituții care trebuiau să vegheze la corectitudinea procesului electoral. Nicușor Dan a schițat atunci câteva declarații, s-a arătat „îngrijorat”, a dat de înțeles că susține democrația. Apoi a tăcut. Definitiv. Nu a mai rostit un cuvânt despre anularea alegerilor. Nu a mai pus nicio întrebare despre excluderea unor candidați incomozi. Nu a cerut explicații, nu a apărat principiile. De ce? Pentru că stăpânii nu i-au dat voie. Pentru că între „reformatorul” de campanie și președintele ales …
  • Jaful organizat al băncilor contra românilor se face cu supravegherea și complicitatea BNR
    Românii plătesc cele mai scumpe credite din Europa. Nu pentru că economia ar fi într-un colaps profund, ci pentru că băncile au fost lăsate să se comporte ca niște prădători. Dobânzi uriașe, comisioane ascunse, clauze abuzive, toate acestea sunt practici tolerate și chiar încurajate tacit de Banca Națională a României. În loc să protejeze cetățenii, BNR acoperă cu o atitudine arogantă acest cartel bancar care funcționează în stil mafiot. În România, patru bănci controlează peste 70% din piață. E un oligopol bine sudat, care stabilește prețuri după bunul plac, fără concurență reală și fără frică de reglementări. De ce? Pentru …
  • De ce BNR nu reglementează piața bancară? Avem o situație de oligopol periculoasă
    În România, patru bănci controlează peste 70% din piață. Asta înseamnă putere de piață concentrată în mâinile câtorva jucători, adică un oligopol. Consecințele se văd direct în buzunarele românilor: dobânzi mari, comisioane abuzive, lipsa creditării pentru sectoarele productive și refuzul sistematic al creditelor pentru micii antreprenori. BNR are atribuții clare, prin lege, de supraveghere și reglementare a pieței bancare. Are toate pârghiile pentru a interveni: să limiteze marjele de dobândă, să impună transparență, să încurajeze concurența, să sancționeze practicile neloiale. Dar nu o face. De ce? Pentru că BNR a devenit o instituție politizată și conservatoare, ruptă de realitățile din …
  • Croația, o țară care se bazează pe turism crește cheltuielile pentru pensii și salarii cu 2,1 miliarde de euro. România distruge turismul
    Guvernul croat a decis astăzi asupra cadrului bugetar pentru perioada 2026-2028, conform căruia cheltuielile în 2026 față de 2025 sunt majorate cu 2,1 miliarde de euro. Cheltuielile stabilite prin decizia privind cadrul bugetar cresc în 2026 față de 2025 cu 2,1 miliarde de euro, ajungând la 30,8 miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creștere de 7,2%. „Cheltuielile sunt în creștere ca urmare a măsurilor luate de Guvern pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor, investițiile în infrastructură și consolidarea securității societății”, a declarat prim-ministrul Andrej Plenković. În acest sens, el a evidențiat creșterea pensiilor și a veniturilor din pensionare, alocațiile …
  • Ordonanța care taie sporurile, blocată în ultimul moment! Haos și tensiuni în Guvern
    Proiectul de ordonanță de urgență care ar fi limitat drastic sporurile bugetarilor a fost amânat după un blocaj la Consiliul Economic și Social. Guvernul nu a respectat procedurile legale, iar adoptarea a fost reprogramată pentru luni, 30 iunie. Sindicatele acuză lipsa de transparență și avertizează asupra posibilelor efecte de neconstituționalitate. Guvernul a dat înapoi în ultimul moment în privința ordonanței de urgență pentru tăierea sporurilor bugetarilor, după ce Consiliul Economic și Social (CES) a refuzat să avizeze documentul pe repede-înainte. Ordonanța, aflată inițial pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 27 iunie, a fost prezentată doar în primă lectură …
  • Bolojan recunoaște că i-a mințit pe români: angajații de la Senat au plecat în alte instituții publice, nu afară
    Așa-zisa mare reformă de la Senat, anunțată cu surle și trâmbițe de Ilie Bolojan, se dovedește a fi doar o manevră de imagine. În loc de concedieri reale și reducere a aparatului bugetar, aflăm acum că o bună parte dintre angajații „dați afară” au fost, de fapt, transferați în alte instituții ale statului. Adică tot bugetari, tot pe salarii grase, dar cu ecusonul schimbat. Bolojan a pozat în justițiarul care curăță sistemul de pile și sinecuri, dar a omis să le spună românilor că reforma lui înseamnă, în realitate, mutarea angajaților de la un birou la altul, dintr-un minister în …
  • George Simion, reacţie după decizia în cazul Călin Georgescu: „Opriți persecuțiile politice! Libertate pentru poporul român!”
    Liderul suveranist George Simion a reacționat rapid, cu un mesaj de forță în sprijinul lui Călin Georgescu, după ce candidatul exclus din cursa prezidențială a fost anunțat că este inculpat într-un alt dosar. „Opriți persecuțiile politice! Libertate poporului român!”, a scris Simion pe Facebook. Reacția lui George Simion vine la scurt timp după ce, potrivit surselor citate de Realitatea PLUS, Călin Georgescu a fost anunțat de către procurorul de caz, Marius Iacob, că i se schimbă calitatea de suspect în cea de inculpat, în ultimul dosar fabricat la comandă.
  • Val de scumpiri lovește România: Construcțiile și comerțul, în pragul exploziei prețurilor!
    Managerii din România anunță creșteri semnificative ale prețurilor în următoarele luni, în special în sectoarele construcțiilor și comerțului cu amănuntul. În timp ce producția și angajările bat pasul pe loc, inflația amenință direct buzunarul românilor. Datele oficiale ale INS confirmă un trend îngrijorător: prețuri mai mari, stabilitate economică fragilă și un viitor incert. România se confruntă cu noi semnale de instabilitate economică, pe fondul unor anticipări alarmante privind creșterea prețurilor în principalele sectoare ale economiei. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), managerii români preconizează scumpiri semnificative în următoarele trei luni, în special în construcții și comerțul cu …
  • Ion Cristoiu: Să extinzi urmărirea penală pentru așa ceva, într-o țară unde se fură pe rupte, arată că Justiția e făcută doar ca să-i apere pe corupţi
    Maestrul Ion Cristoiu aruncă bomba momentului. Acesta a comentat decizia procurorilor de a-i schimba încadrarea juridică lui Călin Georgescu din suspect în cea de inculpat și a transmis: „Mie mi se pare un grav abuz, dar este și o mare imbecilitate”. „Dar ca să extinzi urmărirea penală pentru așa ceva, într-o țară unde se fură pe rupte, unde tot ce s-a întâmplat în ultima vreme este făcut ca Justiția să apere pe corupți; într-o țară în care programul de guvernare se modifică peste noapte, fără știrea partidelor care fac parte din guvern pentru ca Ilie Bolojan și Nicușor Dan să oblige …
  • Federația „CulturMedia”: Tăiați indemnizațiile uriașe ale demnitarilor, pensiile speciale, sinecurile politice!
    Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CulturMedia denunță ”cu fermitate” disprețul Guvernului față de lucrătorii din Cultură, pe care acesta vrea să îi înhame la o nouă ”curbă de sacrificiu”. ”Este absolut revoltător ca Guvernul să continue să ignore adevărata problemă a bugetului public – risipa cronică, sinecurile politice, consiliile de administrație inutile, instituțiile parazite, lipsa de colectare de la ‘băieții deștepți’ ai Economiei – și să își descarce neputința exact pe umerii celor care muncesc, în condiții dure și nedemne, pentru un salariu de mizerie”, transmite, vineri, Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CulturMedia, într-un …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button