Știrile 60m.RO

CTP, despre scandalul momentului: Simion și Ciolacu intră în turul II, Lasconi și Ciucă se bat pe locurile 3 și 4, iar Geoană rămâne prostănacul lui Iliescu

Premierul Ciolacu a răspuns, în interviul de pe site-ul Fanatik, unui text al subsemnatului.

Moderator Horia Ivanovici: „Cristian Tudor Popescu a zis că ești badigardul lui Lipă”:

Marcel Ciolacu: „Nu sunt badigardul lui Lipă. M-am săturat de ura asta între noi. Stai, că și un campion poate greși, dar nu s-a întâmplat nimic penal”.

Moderator: „Dar e corect ca tu să tragi ponoasele? Că uite ce-ai zis de Gică Popescu și tot CTP a zis, ce, dar Gică Popescu e deasupra legii? Cum nu trebuie condamnat, dacă Justiția l-a condamnat?”.

M.C.: „Eu n-am zis că nu trebuia condamnat, eu n-am comentat decizia instanței. Și cred că sunt singurul politician, și CeTePe-ul ar trebui măcar acest lucru să-l vadă, singurul politician care n-a comentat niciodată o decizie a unui magistrat, că-i procuror, că-i judecător, că-i CCR, că-i Înalta Curte”.

Fals. Dl Ciolacu tocmai a spus, expressis verbis: „L-am băgat și pe Gică Popescu la pușcărie, și cu ce ne-am ales?”. Dacă asta nu este comentarea/contestarea unei decizii judecătorești, atunci eu sunt mitropolit. Dar, să presupunem că ar fi așa. Păi, nici Dragnea nu dorea să polemizeze public cu hotărârile magistraților, ar fi fost un semn de slăbiciune, el dorea ca hotărârile să fie din start luate în favoarea lui. Voia ca Justiția s-o facă cel care are puterea politică. Ceea ce, în cazul fruntașei PSD Lipă, șeful PSD Ciolacu a și făcut.

● Domnul Ciucă spune că PSD îl vrea pe Simion în turul 2 și de aceea îi pasează niște voturi, în înțelegere cu candidatul AUR. Mai mult, că PSD vrea asta împreună cu Rusia. Faptul că Nicu, fostul prieten al lui Marcel, nu are nici cea mai mică dovadă în legătură cu așa ceva, nu-l tulbură câtuși de puțin.

Întrebarea este: ce poate obține electoral dl general aruncând o asemenea fumigenă? Evident, vrea voturi. Auzind „dezvăluirea” de mai sus, cine să se sucească și să voteze pentru dl Ciucă? Cei care votează PSD? Pentru ei, Simion nu este nicidecum un adversar al Partidului, e și el, tot așa, mare patriot, doar că mai tânăr și zvăpăiat. O eventuală indicație să-l voteze pe liderul AUR n-ar fi primită cu indignare. Oricum, niciun pesedist nu se va orienta spre Ciucă. Auriții? Păi, ei au interesul să le ajungă candidatul în turul 2. Deci, iar nexam. Cât despre USR, dna Lasconi tocmai a răspuns la solicitarea președintelui PNL ca ea să se retragă, înțeleaptă, în favoarea lui: „Ba pe-a mă-tii! Retrage-te tu, că oricum o să te dea partidul afară după ce pierzi!”.

Dimpotrivă, dl Ciucă poate rămâne fără niște voturi: ale celor care îl credeau prost, dar serios.

● Mircea Geoană susține și el logicăreala rostogolită din bălmăjelile lui Becali. Adică, de fapt, se vaită că nu e în stare să-i bată pe Ciolacu și Simion intrând primul în turul 2 și apoi câștigând președinția, cum ne-a tot spus. Când a revenit în țară, după mulți ani în care el nu a mai însemnat nimic pentru România, dl Geoană avea un singur capital politic: funcția de la NATO. Deci, alegătorii așteptau de la el să fie sobru, scump la vorbă, exact, elevat, serios. Într-un cuvânt, să aibă ștaif. Așa, ar fi putut să estompeze și trecutul său sulfuros. Or, Geoană n-a reușit, plonjând cu elan în haznaua vorbelor politice românești, decât să-și facă zdrențe ștaiful. Prin care acum se vede Prostănacul lui Iliescu, pe care n-a putut să-l biruie nici NATO.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button