Politică

6.000 lei amendă pentru tăierea porcului în curte

Legea Porcului începe să facă victime. Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Satu Mare l-au amendat pe un bărbat cu suma de 6000 de lei după ce și-a tăiat porcul în curte.

Motivul? Potrivit inspectorilor, bărbatul nu a anuțat în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial.

Mulți români, care își cresc propriile animale riscă să pățească același lucru, mai ales că se apropie sezonul sacrificării porcilor.

Mai mult, românii riscă și amenzi, sau cel puțin avertismente dacă cumpără  sau introduc în efectivele deja existente alte animale fără documente sanitar veterinare.

Noua lege impune fermierilor circuite duble, încălțări sterilizate, nutrețuri ținute o lună la uscat și analize periodice.

Marea problemă este că leguitorul a interzis înmulțirea în gospodărie a porcilor autohtoni. De fapt, această lege este parcă scrisă de supermarketuri, care au probleme în luna decembrie cu vânzările de carne de porc, diminuându-li-se vânzrările.

Noul act normativ interzice vânzarea cărnii de porc din propria gospodărie.

Dușmanul numărul 1 este, deci, gospodăria țărănească.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Comentarii

  1. … eu cred ca e normal ca alesii sa voteze o lege de felul asta … vorbim de instinctul de autoconservare aici.
    … dac situatia bubuie in ro … alesii nu risca sa fie lichidati la ei acasa.

  2. Gogoși…. Așa au procedat și acum câțiva ani…. să electrocutam porcul….Nimeni nu a procedat așa Am fost in Ungaria…. toți porcii sunt tăiați cu cuțitul……. Până nu curge sânge….nu e bună carnea…Posibil să amendăm porcii din parlament care au dat asemenea legi

  3. Români nu mai creșteți porci faceți foamea .Cînd vă gheorăie mațele să înghiți în sec cu mîndrie că avem cea mai rezistentă specie de pe mapamond in România Grăsunul de buget cu hibrizi lui ,Grăsunul de special,de parlament……..politician.Eu nu plăteam nici o amendă îi băgam pe pretențioși la cîrnați cu cea mai mare viteză.

  4. Cei care au facut legea cresc animale si nu mai ei stiu cum este legal.
    Nu este o lege sunt mai multe si le schimba permanent, ca subtitrajul de la filmele proaste. Nici nu te poti uita ca e filmul prost, nici nu apuci sa citesti ca deja s-a schimbat modificarea.

  5. Țara e condusă de jigodii. Indiferent de culoarea politică

  6. La ce legi idioate se dau peste noapte, nu m-ar mira să primesc amendă dacă mănânc acasă, sau să fiu amendat că respir aerul lor fără să le platesc… Mai nou nu prea mai e legal sa faci nimic; nu știu cât or mai răbda bieții românași. Halal conducători!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button