Internațional

Zelenski: Ucraina nu își poate permite să piardă Harkovul și are nevoie de ajutor acum

Volodimir Zelenski a declarat că nu au nevoie decât de două sisteme Patriot și să împiedice Rusia să ocupe regiunea Harkov, relateză Sky News.

Vorbind pentru ABC News în timpul unei vizite în regiunea aflată în conflict, președintele ucrainean a declarat că țara „nu își poate permite să piardă Harkovul” și că „are nevoie de ajutor acum” pentru a o salva de la ocupație.

„Situația este foarte gravă”, a spus Zelenski.

Moscova a lansat o nouă incursiune peste graniță în Harkov vinerea trecută, forțând 8.000 de persoane să își părăsească locuințele.

Aceasta vine după anunțul unui ajutor suplimentar de 2 miliarde de dolari din partea SUA – pe lângă cele 61 de miliarde de dolari deja promise.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat ieri că Washingtonul este „concentrat” pe trimiterea de sisteme de rachete Patriot și alte forme de apărare aeriană critică în Ucraina.

Patriot, este un sistem de apărare antirachetă sol-aer și este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană din SUA.

La începutul acestei luni, Germania a promis, de asemenea, o baterie Patriot suplimentară, în timp ce Spania a declarat că va livra rachete antiaeriene Patriot.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button