JUSTIȚIE

Zelenski pregătește eliminarea primarului Kievului cu ajutorul procurorilor

Angajații Biroului de Investigații de Stat al Ucrainei au raportat percheziții în clădirile Consiliului Orășenesc Kiev condus de primarul capitalei, Vitaliy Klitschko.

„Ofițerii SBU au efectuat percheziții în două departamente ale Administrației de Stat a orașului Kiev (KSCA) ca parte a unei investigații preliminare privind utilizarea abuzivă a terenurilor de agrement dintr-unul dintre parcurile din Kiev fiind vorba de abuz de putere”, a spus agenția pe site-ul său.

Anchetatorii ar fi descoperit că, în 2015, una dintre societățile capitalei a încheiat un acord de investiții cu Administrația de Stat a orașului Kiev privind construcția de facilități și facilități sportive. Cu toate acestea, organizația a îndeplinitdoar 30 la sută din termenii contractului. În plus, a fost posibil să se identifice „fapte de utilizare abuzivă a parcului”. 

Se precizează că investiția totală în temeiul acordului este de aproximativ 149 milioane de grivne (patru milioane de dolari).Angajații Biroului de Stat verifică implicarea funcționarilor în motivele nerespectării de către companie a termenilor acordului în ultimii șapte ani. Anchetatorii au deschis urmărirea penală în temeiul articolului privind abuzul de putere, care prevede pedepse sub formă de închisoare de până la șase ani.

Ancheta urmează după ce președintele ucrainean Zelenski l-a acuzat pe Klitschko că nu ar oferi condiții cetățenilor din capitală.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button