Internațional

Zelenski, mesaj după ce editorul televiziunii ruse de stat a protestat în direct împotriva războiului: Atât timp cât țara nu e Coreea de Nord, trebuie să lupți

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de solidaritate cu Marina Ovsyannikova, editorul televiziunii de stat ruse care a protestat în direct împotriva războiului.

Zelenski a spus că i-a fost „recunoscător” ei şi altora „că au încercat să transmită adevărul”:

  • „Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război (…) Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”, a transmis Zelenski.

Marina Ovsyannikova, un editor de la televiziunea de stat rusă, a transmis un mesaj anti-război în direct, în spatele unei colege care transmitea știrile oficiale de la Kremlin. Informația a plecat de pe contul de Twitter al ziaristului Kevin Rothrock de la publicația rusă independentă Meduza.io.

Reacția jurnalistei vine la doar 3 zile după ce au apărut primele fisuri în propaganda rusă, atunci când doi invitați la principalul talk-show de propagandă au criticat războiul, spre disperarea moderatorului.

Tânăra angajată la televiziunea de stat a scandat ”Fără război! Opriți războiul!” în timp ce afișa un mesaj similar și trecea prin cadrul colegei sale, intrând astfel în direct. Televiziunea a oprit transmisia imediat și a schimbat cadrul și știrea.

Agenția de presă rusă Tass.com a transmis deja că televiziunea Rusia 1 face verificări cu privire la incidentul în care ”o necunoscută” a intrat în cadrul unei transmisii live.

Tot ziaristul de la Meduza a publicat o fotografie cu Marina Ovsyannikova, care nu este ”necunoscută” la televiziunea oficială a Kremlinului, ci editor în cadrul acesteia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button