PoliticăRepublica Moldova

Wikileaks de Moldova: Dezvăluiri incendiare despre cum regimul Maiei Sandu face arestări la comandă

După președinta Maia Sandu, și câțiva miniștri s-au ales cu conturile de telegram sparte, unde a fost distribuit același mesaj – despre corupție în Ministerul Justiției. Mai mult, pe un site au fost turnate discuții care ar fi dintre ministrul Justiției Sergiu Litvinenco și un șir de alte persoane, cu care ar fi comunicat pe telegram.

„Publicarea discuțiilor private dintre oficialii de la Chișinău de acum îmi amintește de episodul filmului cu Vlad Filat. Și acum râd când îmi amintesc cum se plimba Filat de colo-colo și se trăgea de ciucurel în timp ce vorbea la telefon cu Băsescu despre vectorul european, Merkel și Germania. Apoi se suia pe tânara jurnalistă rostind din suflet: „Hai să facem o unire!” Chișinăul are resurse inepuizabile de umor delirant, nebunie cu strigături și tras de păr.”, notează jurnalistul George Damian.

 Foto: captură

Site-ul se numește moldova-leaks.com.

PAS nu a comentat situația creată. Alexandr Esaulenco este fostul șef al serviciului secret din Republica Moldova, SIS – Serviciul de Informații și Securitate.

Site-ul moldova-leaks.com a publicat mesaje care ar fi contul de telegram al ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. În unul dintre acestea un oarecare Eu.Florea îi transmite un mesaj după miezul nopții, când Alexandr Stoianoglo se afla în arest preventiv, cu fotografii în care îi prezintă ministrului celula deja pregătită în Penitenciarul Nr.13 pentru Procurorul General suspendat. În seara aceleiași zile, 8 octombrie 2021, Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu.

 Foto: colaj

„Nu arată rău”, i-ar fi răspuns ministrul Justiției lui Florea, după ce a primit fotografiile din celulă.

„Sunt mesaje false”, comentat Sergiu Litvinenco despre dezvăluirile de pe Moldova-leaks.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button