Știrile 60m.RO

Votanții cu simptome de coronavirus pot cere urna mobilă dacă anuntă medicul de familie

”Recomandarea noastră este că persoanele care au simptome de Covid să apeleze la medicul de familie că pot să ceară urna mobilă, astfel încât să nu fie obligat să se deplaseze la secția de votare. Noi vom transmite urnă mobilă la toate persoanele, dacă au simptome și primesc un certificat medical, chiar dacă nu au un test. Depun cerere de urnă mobilă și vom deplasa urna mobilă” , a declarat Ludovic Orban.

Asta după ce premierul a fost întrebat, sambătă, la Botoșani, despre faptul că se va permite persoanelor cu febră să între în secția de votare și a afirmat: ”Da, pentru că am impus obligativitatea portului măstii. Pericolul de transmitere, dacă porți mască și dacă-ți dezinfectezi mâinile, este aproape inexistent. După părerea mea nu există risc de transmitere a virusului”.

Într-o secție de vot sunt arondate între 500 și 1.800 de persoane care au drept de vot, iar situațiile de posibile persoane cu simptome sunt ”de ordinul zecilor”.

Cei care vor merge cu urna mobilă vor avea echipament special.

Se pare că cei de la PNL ar face orice numai să aibă loc alegerile, orice întârziere le-ar fi fatală, având în vedere că scad în sondaje în fiecare zi.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Back to top button