Internațional

Vladimir Putin îl acuză de trădare pe Evgheni Prigojin: „Vom lua măsuri extrem de dure”

Vladimir Putin anunță că Kremlinul se confruntă cu trădarea și dreptul de a rămâne Rusia. Șeful statului spune că acțiunile prezente împotriva Rusiei sunt o înjunghiere în spate, aceasta fiind genul de lovitură care a fost și în 1917, când Rusia a luptat în Primul Război Mondial, iar „victoria i-a fost furată”.

„Luptăm pentru dreptul de a rămâne Rusia, această bătălie necesită unitatea tuturor forțelor, când tot ceea ce ne desparte trebuie dat la o parte. Și de aceea, acțiunile care divizează unitatea noastră sunt, de fapt, o înjunghiere în spatele Rusiei și al poporului nostru. Acesta este exact genul de lovitură care a fost dată în 1917, când țara noastră a luptat în Primul Război Mondial, iar victoria i-a fost furată”, a spus Putin în adresarea sa.

Președintele rus susține că orice confruntări interne devin o amenințare mortală, iar acțiunile pentru apărarea patriei vor fi dure.

„Vom apăra poporul și țara de amenințări inclusiv de trădarea internă. Ceea cu ce ne-am ciocnit este trădare. Ambițiile și interesele personale au dus la trădarea patriei, poporului… Orice confruntări interne sunt o amenințare mortală. Este o lovitură pentru Rusia, iar acțiunile noastre pentru apărarea patriei vor fi dure. Cine conștient a luat drumul trădării, cine a pregătit o rebeliune armată și a ales drumul șantajului și a metodelor teroriste, vor răspunde în fața legii și poporului”, a mai precizat Putin.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button