Economie

Virgil Popescu a vândut Mintia unei companii fantomă: proprietarii sunt cetățeni ai paradisului fiscal Grenada

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vândut Termocentrala Mintia unei companii fantomă cu activitate zero în România. Proprietarii figurează ca cetățeni ai paradisului fiscal Grenada.

Un acționar minoritar ar fi cetățean britanic. Cei șase asociați ar proveni din kurdistanul irakian, potrivit Forbes România.Licitația a avut loc vineri, iar tranzacția, în valoare de 91.236.832 euro, exclusiv TVA.

Compania câștigătoare este Mass Global Energy Rom SRL. Compania kurzilor a fost înregistrată în România în data de 01.05.2022. Din primele informații reiese ca Virgil Popescu a organizat un nou jaf național.

Numai fierul de la Termocentrala Mintia valorează mai mult decât prețul de achiziție, nu mai vorbim de cei 334 km2, terenul pe care se întinde marele complex energetic hunedorean, Termo Mintia.Mass Global Energy Rom are obligația ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze investiția de realizare a unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz și energie regenerabilă.

„Promisiunea guvernului condus de Nicolae Ionel Ciucă a fost respectată! Ne-am îndeplinit obiectivul de deschide sistemul hunedorean de producere a energiei și de a păstra Mintia pe harta energetică a României” a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. 

În cazul în care acești investitori fantomă nu își vor îndeplini obligațiile asumate prin contract statul va fi nevoit să intervină în justiție. După cum știm, mafioții care conduc țara pot așteapta termenul de prescripție, astfel Mintia poate fi rasă de pe fața pământului, la fel cum au procedat cu toată industria românească.

Revenim cu o anchetă în detaliu zilele următoare!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button