Știrile 60m.RO

Viorel Focșa (AUR) acuză PSD de ipocrizie: De ce nu ați negociat înlocuirea lui Virgil Popescu de la Energie când ați intrat la guvernare?

Ministerul Energiei a cerut la rectificarea bugetară nu mai puțin de 31 de miliarde de lei privind schema de sprijin din energie. Alocarea acestor fonduri ar duce țara în colaps financiar. Subiectul a fost dezbătut în cadrul emisiunii „România la raport” de la România TV, unde deputatul PSD Radu Cristescu a explicat că ministrul Virgil Popescu a cerut această sumă fără să vină cu hârtii justificative. „Popescu este un escroc și mincinos”, a punctat Cristescu. Deputatul AUR Viorel Focșa nu a mai suportat ipocrizia deputatului social-democrat și i-a atras atenția că PSD putea să negocieze înlocuirea „escrocului” de la Energie când a intrat la guvernare alături de PNL

Potrivit informațiilor, Ministerul Energiei a cerut cea mai mare sumă la rectificare, 31,66 miliarde lei, în contextul schemei de plafonare și compensare a facturilor, însă Ministerul Finanțelor a decis că va primi doar 2,4 miliarde lei.

Suma reprezintă zeciuiala lui Popescu pentru băieții deștepți din energie. Noi nu suntem de acord cu așa ceva, de aceea a și primit doar 2 miliarde. Popescu este un escroc și mincinos. Când a început această schemă de plafonare, Popescu a spus, costă cam 5 miliarde totul, plățile sunt la zi. Ministerul Energiei face compensarea pentru firmele de stat, acolo unde se împart banii, iar Ministerul Muncii face plata pentru cei casnici”, a declarat Radu Cristescu.

În replică, deputatul AUR Viorel Focșa a reamintit că, dincolo de ipocrizia de care dă dovadă PSD acum, social-democrații au avut ocazia să ceară înlocuirea lui Popescu de la Ministerul Energiei.

Dumneavoastră știați cum a fost și cum s-a comportat la Energie domnul Virgil Popescu încă de când erați în opoziție. Eu cred că ar fi fost înțelept încă de la intrarea la guvernare, dacă dumneavoastră ați fi negociat înlocuirea lui Popescu. Acum nu puteți să veniți și să disculpați”, a punctat Focșa.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button