Internațional

Viktor Orban: „Uniunea Europeană a fost adusă în pragul falimentului. Vrem să aflăm cine sunt responsabilii!”

„Uniunea Europeană a fost adusă în pragul falimentului. Vrem să aflăm cine sunt responsabilii!” – a declarat joi prim-ministrul ungar pe pagina sa de socializare.

Într-o înregistrare video publicată în cadrul postării, Viktor Orbán a spus că în curând va începe la Bruxelles summit-ul liderilor statelor membre ale Uniunii Europene. 

“Aici, la Bruxelles, toată lumea vrea răspuns la o singură întrebare: unde au dispărut banii?” – a spus el.

Premierul a continuat prin a afirma: Comisia Europeană a prezentat o propunere de modificare a bugetului, cerând statelor membre să plătească “alte sute de miliarde”. 

Potrivit lui Viktor Orbán, se pune întrebarea: cum s-a putut crea această situaţie şi cum a putut fi adusă Uniunea Europeană în pragul falimentului. 

El a enumerat poziţiile mai importante din buget, spunând că statele membre să contribuie cu câte 50 de miliarde de euro pentru ca banii să fie daţi Ucrainei, “în timp ce ei nu pot să dea socoteală nici măcar pentru banii pe care i-am dat până acum”. 

Ei vor o mulţime de bani de la statele membre pentru a plăti dobânzile la împrumuturile UE contractate anterior – a adăugat el. 

Viktor Orbán a precizat: acestea sunt împrumuturi din care Polonia şi Ungaria “nu au văzut nici un ban” până acum. 

Premierul a calificat drept frivol faptul că se doreşte să se obţină şi mai mulţi bani de la statele membre pentru migraţie, însă nu pentru protecţia frontierelor, ci pentru a aduce migranţi în Europa, totodată “s-au gândit, bineînţeles, şi la ei înşişi: cer miliarde de euro pentru a creşte salariile birocraţilor de la Bruxelles”. 

Viktor Orbán a declarat: poziţia Ungariei este clară, mai întâi vrem să aflăm pe ce au cheltuit “sumele uriaşe de bani pe care le-am dat până acum”. “Pe urmă vrem un răspuns la întrebarea: cine sunt responsabili pentru faptul că Uniunea Europeană se află în pragul falimentului?” – a spus în încheiere premierul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button